Actualitate

Petiție pentru asfaltarea străzilor Răzoare și Valea Gârbăului

Sătui de gropile prin care trebuie să treacă zi de când merg la serviciu sau ajung acasă, floreștenii care locuiesc pe străzile Răzoare și Valea Gârbăului au inițiat o petiție care urmează să fie înaintată către administrația locală Florești.

Petiția online a fost creată în vederea reabilitării și asfaltării străzilor Răzoare și Valea Gârbăului din Florești, străzi despre care inițiatorul petiției spune că „sunt într-o stare deplorabilă”.

Șoferii își distrug mașinile, pietonii își riscă viața

Din cauza condiției drumului, mașinile se strică, drumul spre locuințe durează mult, există mult praf și noroi. De asemenea, pietonii își riscă viața fiindcă nu există nici trotuare nici iluminat stradar, iar șansele ca o persoană să fie acostată de o mașină care încearcă să evite cratele din drum sunt mari.


„Avem nevoie de susținerea fiecăruia semnând această petiție. Fiecare persoană care dorește ca Primăria Comunei Florești să ia act de această situație și să înceapă oficial lucrările în vedea reabilitării/asfaltării străzilor cât mai urgent posibil. Haideți să arătăm că ne pasă și nu suntem indiferenți”, a spus Alin Pop, inițiatorul petiției.  

Ani de probleme

Floreștenii care locuiesc în aceste zone au problemele cu starea deplorabilă a drumului de câțiva ani. Străzile au fost „peticite” de câteva ori, dar din cauza mașinilor de mare tonaj care circulă zilnic înspre blocurile care se construiesc, reparațiile nu au fost de durată.


Monitorul de Cluj a semnalat această problemă de mai multe ori. În iunie 2018, în urma ploilor și din cauza mașinilor de mare tonaj care circulă des înspre blocurile în construcție și înspre Centura de Sud la care încă se lucra în acea perioadă, drumul a devenit impracticabil. În urma sesizărilor, gropile au fost acoperite cu pietriș. După câteva ploi, situația a fost la fel. 

Acea zonă ar fi trebuit să facă parte din proiectul Centurii de Sud și atunci ar fi trebuit reabilitată odată cu construcția drumului ocolitor. Fiindcă lucrările au fost sistate, primarul Horia Șulea a arătat milă față de locuitorii străzilor Valea Gârbăului și Răzoare, așa că la sfârșitul lunii iulie, s-au demarat lucrările de reabilitare a drumului. După plombarea gropilor ar fi trebuit turnat un nou strat de asflat, dar acest lucru nu s-a mai concretizat.


Până la data publicării acestui material, petiția  fost semnată de 170 de persoane.

Ultimele Stiri
abonare newsletter