Actualitate

După luni de articole în presă, în sfârșit ROMSILVA VEDE TĂIERILE DE COPACI din Pădurea Hoia-Baciu

Conducerea Regiei Naţionale a Pădurilor va demara verificări în cazul tăierilor de copaci din Pădurea Horia – Baciu și din Poiana Rotundă, despre care Monitorul de Cluj a scris de mai multe ori în ultimele luni.

Defrisari in Padurea Hoia - Baciu si in Poiana Rotunda Defrisari in Padurea Hoia - Baciu si in Poiana Rotunda

Directorul General al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, a declarat că va solicita Ocolului Silvic Cluj să verifice a cui este competenţa de control în cazul defrișărilor din Pădurea Horea-Baciu şi din Poiana Rotundă, care sunt păduri private.

Alte verificări vor fi demarate de Corpul de Control al Ministerului Apelor și Pădurilor, a anunțat ministrul Ioan Deneș.


Monitorul de Cluj a scris în mai multe rânduri despre tăierile masive de copaci din Pădurea Hoia-Baciu. Sute de copaci sunt tăiați din Pădurea Hoia, iar Primăriile Cluj-Napoca, Baciu şi Consiliul Judeţean pasează problema de la o instituţie la alta.

Pădurea Hoia-Baciu, care se află sub ocrotirea Ocolului Silvic Cluj, este situată pe raza administrativă a comunei Baciu, a explicat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Edilul dezvăluia că, în toamna anului trecut, a fost aprobată o rundă de tăieri, fapt confirmat și de șeful Ocolului Silvic Cluj, Adrian Apostoaie. Acesta a declarant pentru Monitorul de Clujhaosul ecologic a fost stârnit de proprietarii neglijenți, care și-au transportat lemnele într-un mod bezmetic.


La doar câteva zile, tăierile de copaci afectaseră și zona Poiana Rotundă. Șeful Ocolului Silvic Cluj Adrian Apostoaie a declarat pentru Monitorul de Cluj că „la presiunea lor (a proprietarilor – n.r.), a trebuit să dăm din nou drumul (la tăieri – n.r.), să aibă lemne să se încălzească”.

„Suntem între ciocan și nicovală, nu știm cum să-i împăcăm și pe ecologiști și pe proprietari”, a declarat Apostoaie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter