Actualitate

Continuă tăierile în Pădurea Hoia-Baciu!

Producătorii peliculei „The Hoia-Baciu Forest – Truth or Legend?” au anunțat că defrișările continuă în pădurea care a devenit celebră pentru poveștile despre fenomene paranormale.

Sursă foto: The Hoia-Baciu Forest - Truth or Legend? Sursă foto: The Hoia-Baciu Forest - Truth or Legend?

„Continuă tăierile în Pădurea Hoia-Baciu! În partea sudică, sub Poiana Rotundă, am surprins astăzi aceste imagini. Astfel de tăieri par a fi efectuate în grabă și cu siguranță nu s-au făcut cu acordul unei autorități din domeniul forestier. Copacii din pădure se împuținează pe zi ce trece, iar turiștii din străinătate ne întreabă dacă vor mai avea ce vizita. Am apelat la sprijinul unor ONG-uri de profil, la un parlamentar, dar am și vorbit cu un avocat pentru a formula plângeri”, se arată pe pagina de Facebook a proiectului „The Hoia-Baciu Forest – Truth or Legend?”.

Șeful Ocolului Silvic Cluj din cadrul Direcției Silvice județene dă asigurări că nu se fac tăieri ilegale, proprietarii din zonă având contracte de pază cu Ocolul. Acesta afirmă că, în urma reclamațiilor, exploatările autorizate au fost stopate pentru puțină vreme, însă au fost reluate la scurt timp la insistențele proprietarilor de păduri, cei mai mulți din zona Suceagului.


„Majoritatea au contract de pază cu noi, deci de furat nu se fură nimic, nu sunt reclamații în acest sens. Când a fost acea reclamație, în toamnă, am oprit exploatările, dar după aceea, la presiunea lor (n.r. a proprietarilor), a trebuit să dăm din nou drumul, să aibă lemne să se încălzească. Repet, nu există drum forestier acolo! A plouat, a fost ud, au intrat cu tractoarele și au lăsat niște ogașe de toată frumusețea. Nici nouă nu ne place, dar suntem între ciocan și nicovală, nu știm cum să-i împăcăm și pe unii și pe alții, și pe ecologiști și pe proprietari, care vor să beneficieze de proprietatea lor”, a mărturisit Adrian Apostoaie, pentru Monitorul de Cluj.

 

Etichete: taieri copaci
Ultimele Stiri
abonare newsletter