monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Două restaurante din Cluj participă la Gout de France / Good France, cea mai mare "operaţiune" gastronomică franceză

15 restaurante de top din România participă pe 21 martie, la cea mai mare operaţiune gastronomică franceză din lume - Gout de France /Good France.

11 restaurante din Bucureşti, două din Cluj - Atelier de Cuisine şi Bujole -, unul din Timişoara şi unul din Oradea, se alătură unui număr impresionant de restaurante - cinci mii - din 150 de ţări de pe cele 5 continente, pentru a celebra gastronomia franceză ca parte a patrimoniului universal, printr-o cină unică, care va avea loc în toată lumea la aceeaşi dată - 21 martie.

"Aş vrea să le mulţumesc tuturor (maeştrilor bucătari n.red.), care, din cele patru colţuri ale lumii, peste exact o lună, vor răspunde afirmativ iniţiativei noastre", a declarat ministrul francez pentru Europa şi Afaceri Externe, Jean-Yves Le Drian.

În discursul său de lansare a evenimentului Gout de France / Good France, ministrul francez a pus în evidenţă că gastronomia franceză înseamnă "o filosofie a bucuriei de a împărtăşi, dar şi a solidarităţii".

România participă la acest eveniment pentru al cincilea an consecutiv, toate restaurantele înscrise urmând să ofere clienţilor, pe 21 martie, meniuri care au vocaţia de a onora gastronomia franceză de cea mai înaltă clasă şi de a pune în valoare stilul de viaţă francez.

Ediţia din acest an va onora tradiţia gastronomică din regiunea Provenţa, al cărei nume este sinonim cu produsele de calitate, vinurile bune şi irezistibilele savori mediteraneene.