Actualitate

Femeia împușcată în cap de un polițist, transferată de la Cluj la un spital din Târgu Mureș

Femeia în vârstă de 59 de ani, din localitatea Aluniş, judeţul Mureş, care a fost rănită la cap de un glonţ ricoşat, după ce un poliţist din Brâncoveneşti a tras mai multe focuri de armă asupra unui autoturism al cărui şofer nu a oprit la semnal, a fost adusă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, fiind în stare stabilă.

"În această după-amiază femeia a fost adusă la Târgu Mureş şi a fost internată la Clinica de Neurochirurgie a SCJU Târgu Mureş. În acest moment este stabilă şi conştientă. Motivul pentru care a fost transferată la Târgu Mureş este acela că starea ei de sănătate s-a îmbunătăţit şi i-a permis să fie transportată", a precizat purtătorul de cuvânt al SCJU, Mariana Negoiţă, potrivit Agerpres.

Iniţial, femeia a fost internată la Secţia de neurochirurgie din Cluj-Napoca.


În data de 8 februarie, în jurul orei 19,00, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Reghin a efectuat semnal regulamentar de oprire unui conducător auto aflat în trafic, însă acesta nu a oprit la semnalul poliţiştilor. Din acest motiv, poliţiştii rutieri au plecat în urmărirea autoturismului, care a fost dat în consemn poliţiştilor din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Brâncoveneşti, întrucât se îndrepta în direcţia respectivă.

După un timp, poliţiştii din Brâncoveneşti au depistat în trafic, pe raza localităţii Aluniş, autoturismul în cauză, au încercat să îl oprească, însă şoferul nu s-a conformat nici de această dată.


În aceste condiţii, un poliţist din cadrul secţiei respective a tras cu armamentul din dotare asupra autoturismului iar un glonţ ricoşat a lovit în cap o femeie care circula pe jos.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Mureş, Emanuela Rugină, a precizat că poliţistul a folosit armamentul din dotare, un pistol Carpaţi, şi a tras 6 focuri de armă asupra autoturismului.


Reprezentanta IPJ Mureş a spus că poliţistul care a uzat de armă se afla în misiune pe linie rutieră şi ordine şi siguranţă publică, fiind solicitat de către poliţiştii rutieri din Reghin, împreună cu colegul de patrulă, să intervină în sprijinul acestora.

"În momentul în care au depistat autoturismul respectiv în trafic, au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire a acestuia, moment în care conducătorul auto a rulat cu viteză înspre poliţişti, punând în pericol viaţa şi integritatea corporală a celorlalţi participanţi la traficul rutier, inclusiv viaţa poliţiştilor. Cei doi poliţişti au reuşit să se ferească din calea autoturismului, pentru a nu fi loviţi, conducătorul autoturismului nelăsând niciun moment impresia că urmează să oprească şi să evite contactul cu oamenii legii, urmărind doar să-şi asigure scăparea. După incidentul de la Aluniş, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Reghin au continuat urmărirea autoturismului, care a fost identificat în localitatea Răstoliţa", a mai declarat Emanuela Rugină.


Tânărul care a refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor a fost plasat sub control judiciar, fiind cercetat pentru două infracţiuni de ultraj de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin. În cauză este deschis şi un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Etichete: targu mures
Ultimele Stiri
abonare newsletter