Actualitate

FOTO INEDIT Urmele furtunii devastatoare din 2017 încă bântuie Valea Drăganului

În data de 17 septembrie 2017, o furtună a devastat întreaga țară. Dezastrul lăsat în urma vântului care a durat mai puţin de cinci minute încă se vede la Barajul Floroiu.

Imaginile trimise de un cititor surprind peisajul dezolant lăsat în urmă de vijelia năprasnică.

„Sâmbătă, 9 februarie, am fost cu familia în vizită la Barajul Floroiu, zona Tranişu, Valea Drăganului şi am dat peste nişte imagini apocaliptice. Pe versanţii din zona Munţilor Apuseni, incredibil, dar adevărat, iar peisajul este unul mirific. După aproape 2 ani de la vijelia din 17 septembrie 2017, am remarcat ca nimeni nu a făcut nimic. Nu s-a curăţat nimic, iar Ocolului Silvic din zona Poieni ar trebui să-i fie ruşine. De menţionat că locuitorilor din zona este posibil să nu fi primit nici măcar 1 metru cub de lemne. Oare în ţara asta minunată nimeni nu vede nimic. Am impresia că ăştia de la Ocolul Silvic ne cred proşti. Cu speranţa că cineva va face ceva în viitorul apropiat”, ne scrie cititorul.


Oameni morți, case distruse, păduri întregi culcate la pământ au rămas în urma dezastrului. În județul Cluj, cele mai mari probleme au fost în Huedin și la Valea Drăganului. Sătenii din Valea Drăganului au rămas fără curent și fără acoperișuri. Copacii au căzut pe case, stâlpi de înaltă tensiune s-au rupt și totul s-a întâmplat în doar câteva minute. Unii oamenii au fost surprinși departe de case și au fugit să își salveze viața.

Deși vântul puternic a ținut doar circa cinci minute, multe persoane au rămas fără munca lor de o viață, fără un acoperiș deasupra capului și au fost nevoiți să apeleze la mila vecinilor ca să aibă un loc unde să doarmă peste noapte. Vijelia a blocat și drumul spre Barajul Drăgan-Floroiu. Zeci de copaci căzuți au făcut imposibil accesul spre stațiune. Oamenii și-au reparat casele cum au putut, au depășit o altă greutate a vieții. Însă copacii doborâți de furtună nu au putut fi ridicați și au rămas așa, ca o mărturie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter