Actualitate

Știi cum arată dintele unui RECHIN GIGANT? Trăia LA CLUJ, acum 20 de milioane de ani!

Un dinte care a aparținut unui rechin gigant, care trăia în zona Clujului în urmă cu 20 de milioane de ani, poate fi văzut la Târgu-Mureș.

Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Judeţean Mureş, în cadrul proiectului "Exponatul lunii". Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Judeţean Mureş, în cadrul proiectului "Exponatul lunii".

Exponatul lunii la Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Judeţean Mureş este un dinte de rechin gigant, cel mai mare dinte al speciei descoperit în România, dar și cel mai vechi ca vârstă geologică. Otodus megalodon este o specie complet dispărută de rechin gigant.
Dimensiunea corpului putea atinge 15-18 m, în medie având circa 10,5 metri, ceea ce subliniază mărimea impresionantă, pe care nu o regăsim la niciun rechin actual. Practic, putea fi de 3 ori mai mare decât Marele Alb (Carcharodon carcharias), cel mai mare rechin actual. Exemplarul expus, cu o vechime de aproximativ 20 de milioane de ani (Miocen Inferior), provine din zona oraşului Cluj-Napoca şi a intrat în patrimoniul muzeului mureșean în anul 1958.

Etichete: targu mures cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter