Actualitate

Un minut despre calvarul pacienților bolnavi de cancer de la Institutul Oncologic din Cluj

Deputatul clujean Emanuel Ungureanu (USR) a arătat într-o postare pe rețelele de socializare situația bolnavilor nevoiți să meargă la Spitalul de Oncologie din Cluj-Napoca.

„Cancerul este o plagă, în ciuda poveștilor pe care le mai auziți de la unii medici care și-au uitat sufletul în Iad, în România nu avem de toate pentru pacienții ce suferă de această maladie.
Nu avem destule spitale oncologice, nu avem medicamente ieftine pentru cei cu cancer, nu avem terapii moderne care se aplică în Europa, nu avem destui medici, destulă aparatură performantă, nu avem un stat milos cu cel în suferință.
Avem însă medici cu inimă de aur și clinici private care au investit o sumedenie de bani pentru a ne oferi o șansă la viață.
Mi-aș fi dorit ca realitățile surprinse în Institutul Oncologic din Cluj de către fosta mea consilieră Dora Petrișor, răpusă de cancer, să nu mai fie de actualitate astăzi.
Din păcate, acum câteva luni, jurnalistul Cătălin Suciu a imortalizat aceeași realitate, cozi infernale în aceeași instituție, medici cinici, aparatură nefuncțională, un malaxor pentru muribunzi.
Dora a murit, ne-a lăsat însă acest film-testament pentru a ne mobiliza să construim spitale care să îngrijească în condiții mai decente bolnavii cu cancer.
Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, construiesc un spital, din banii primiți prin sms de la oameni simpli din țara noastră.
Când punem presiune serioasă pe acest guvern indolent să investească bani serioși în infrastructura pentru sănătatea noastră?

Am ales pentru final, un fragment dintr-un mesaj primit de la acest om minunat, Dora, care, între două ture de chimioterapie îmi trimitea doza ei de optimism. Te iubim Dora.


Draga Emanuel, ce mai faci? nu am mai vorbit de multa vreme, nici eu nu am fost tot timpul in cea mai buna stare. comes and goes. inca lucrez de acasa pentru ca nu sunt in stare sa ma mai incarc cu un bagaj de oboseala, traficul din cluj. mai am momente in care sunt frumoasa din padurea adormita, dorm cu zilele, cate 20 de ore pe zi, dar in rest sunt bine.
In 19 trebuie sa fac PET CT-ul si imi aud subcontientul noaptea cum regizeaza tot felul de scenarii. In adancul sau, e tare speriat. In continuare cu dureri cronice, ca si orice muribund suferind de oribilul cancer. In rest, spune-mi cum mai esti? Oare cand ne vedem?
Vad ca esti atat de ocupat si plin de energie, si ma bucur si totodata imi lipseste si mie stilul tau de viata.
Te pup si ramai amazing! Dora Petrișor, 9 iunie 2017
”, a scris deputatul Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook. 5 februarie este Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului.


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter