Actualitate

Te lingi pe degete! Localul unui CLUJEAN, în TOP 5 cele mai bune restaurante din PARIS!

Restaurantul IBRIK Kitchen, deschis de doi români la sfârșitul anului trecut, a fost remarcat în timp-record de prestigioasele publicații Vogue și Le Figaro!

Un clujean și un bucureștean au fondat, prin asociere, un restaurant în centrul Parisului, iar localul deținut de cei doi a fost inclus în topul celor mai bune restaurante ale momentului din capitala Franței. Chef Ovidiu Malișevschi (participant la emisiunea Chefi la Cuțite) și Chef Bogdan Alexandrescu (aka Dexter, finalist în primul sezon de Masterchef) au dus în inima Hexagonului bucatele tradiționale românești, care sunt acum la loc de cinste, la masa bogaților într-ale faimoasei gastronomii franceze.

Restaurantul celor doi români a devenit, în decembrie, subiectul unui reportaj al cotidianului Le Figaro, urmând ca, la mijlocul lunii ianuarie, Vogue Paris să includă IBRIK Kitchen printre cele mai bune restaurante din Paris la momentul actual!


"Au așezat la loc de cinste talismanele românești aducătoare de puteri magice, au agățat în cui masca maramureșană (să stârnească forța aerului și focului), apoi au adus farfuria de ceramică de Horezu cu cocoș cu tot, ba și covorul cu țăsătură de lână așezat chiar în mijlocul casei (să aducă forța pământului strămoșesc ce tâșnește din adâncuri) și s-au concentrat pe ce pun în farfurie.

Adică au așezat frumos pe masă, cu simțul lor estetic și gastronomic contemporan [...] MBS-ul nostru celebru, adică mămăliguță și smântânică, reinterpretat frumos, au pus apoi și o păstrămioară [...] cu trufe alături [...], apoi și niște sărmăluțe în foaie de varză murată [...] Apoi au făcut și ciorbă-ciorbă, ostropel și gulaș și un păstrăvior dar și papanași, bată-i vina, mici și molcuți, și nu mai pot înșira prea multe că mă ia cu leșin", notează blogul de-corina.ro.


"Proaspăt deschis pe 9 Rue de Mulhouse, în Paris, Ibrik Kitchen mizează pe o bucătărie tipică din Balcani. Bucătarii Bogdan Alexandrescu și Ovidiu Malișevschi gătesc gulaș de pui, frunze de varză murată umplute cu carne de porc și mămăligă cremoasă, carne de vită cu trufe negre, pești din Carpați... Exotic și foarte de succes", scriu francezii de la Vogue.

Ultimele Stiri
abonare newsletter