Actualitate

Consiliul Judeţean modifică tarifele pentru Cluj Arena şi instituie taxe speciale pentru turism

Cât îi va costa de anul viitor pe organizatorii festivalului Untold să închirieze Cluj Arena şi cât va plăti Universitate Cluj să joace pe stadion?

Consiliul Judeţean va adopta, luni, într-o şedinţă extraordinară, noile taxe şi tarife pentru 2019.

Potrivit hotărârii de Consiliul Judeţean, vor creşte taxele pentru eliberarea certificatelor de urbanism sau serviciile de copiere xerox.


Direcția de Administrare și Exploatare a Stadionului Cluj Arena propune modificarea cuantumului tarifelor practicate în anul 2018, precum și adăugarea unor activități.

Modificările propuse se referă la: majorarea tarifului pentru parcările supraterane la 1,68 lei/oră/auto; majorarea tarifului pentru utilități ca urmare a creșterii prețurilor la gaz, energie electrică și apă; folosirea unui tarif diferențiat pentru persoanele fizice/ juridice care solicită minim 20 abonamente pentru parcarea subterană; adăugarea tarifului de închiriere a vestiarelor și în afara competițiilor sportive.


Potrivit Consiliului Judeţean, la 30 septembrie 2018, veniturile realizate din exploatarea Cluj Arena au fost de 23.489.700 lei. Pentru anul 2019 se prevede realizarea unor venituri de 30.731.000 lei. Reamintim că, anul trecut, societatea care administra Cluj Arena a intrat în faliment.

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Cluj (CNIPT Cluj) propune instituirea unor taxe pentru asigurarea  ghidajelor turistice pe raza administrativă a municipiului Cluj-Napoca precum și pe raza administrativă a județului Cluj, pentru agențiile de turism care percep taxe/ tarife pentru acest tip de serviciu. “Valoarea acestora a fost fundamentată diferențiat și a avut în vedere cheltuielile cu salariile ghidului și cele de combustibil necesare deplasării pe traseele respective”, trasmite CJ Cluj.


Noile tarife pentru utilizarea Cluj Arena. Preţurile sunt fără TVA-ul de 19%

În 2019, folosirea parcării subterane sau supraterană în afara competiţiilor va costa 0,84 lei/oră/autoturism.


Accesul pe pista de atletism va rămâne 5,05 lei pe oră/persoană, folosirea nocturnei la competiţiile interne va costa 2000 lei, o şedinţă foto grup maxim 10 persoane costă 150 lei/oră.

Tarifele utilităţilor la sportivi vor creşte de la 25,21 lei la 29,41 lei.


În 2019, şoferii vor avea posibilitatea să îşi facă un abonament la parcarea subterană nelimitat (minim 20 abonamente lunar/persoană fizică/juridică) la preţul de 37,82 lei/lună.

Abonamentele pentru parcare nelimitată în subteran costă 50,42 lei/lună. Închirierea sălilor de conferinţe costă de la 400 de lei/1 oră la 1500 lei/8 ore.

Închirierea sălii multifuncţionale VIP costă de la 500 lei/1 oră la 1500 lei/8 ore, iar închirierea zonei VIP lojă plus terasă costă de la 500 lei/1 oră la 3.000 lei/8 ore.

Închirirea gazonului pentru meciuri amatori ajunge la 6.000 lei/1 oră, iar închirierea arenei pentru concerte, festivaluri, spectacole fără utilităţi costă 25.000 lei/zi.

Închirierea arenei pentru întruniri cu caracter religios fără utilităţi costă 15.000 lei/zi.

Închiriere arenă pentru evenimente culturale şcolare, competiţii de atletism şi maratoane fără utilităţi costă 7.000 lei/zi.

Utilizarea stadionului pentru evenimentele fotbalistice, competiţii interne Liga I şi competiţii internaţionale maxim 2 zile costă 9.000 euro/eveniment, iar antrenamentele de fotbal la meciurile internaţionale costă 3.600 de euro/oră.

În 2019, închirierea spaţiului exterior arenei în suprafaţă de minim 10 mp şi maxim 149 mp se majorează de la 30 la 70 de lei/mp/lună.

Utilizarea stadionului pentru evenimente fotbalistice, competiţii interne Liga a 3-a (fotbal masculin), competiţii de fotbal naţionale şi internaţionale de fotbal feminin, tineret şi juniori maxim 2 zile costă 1.000 euro/eveniment.

Utilizarea stadionului pentru evenimente fotbalistice, competiţii interne Liga a 2-a, maxim 2 zile, costă 2.000 euro/eveniment.

Utilizare stadion- evenimente fotbalistice  (Cupa României), în funcție de liga internă în care activează echipa gazdă, maxim 2 zile:  Liga I – 9.000 de euro/eveniment, Liga II – 2.000 euro/eveniment.

Ca o noutate pentru 2019, Cluj Arena dă posibilitatea închirierii vestiarelor, în afara competițiilor sportive 100 lei/oră sau 300 lei/4 ore, dar şi închirierii spațiului destinat automatelor de cafea, răcoritoare, dulciuri și produse alimentare la Tribuna 2  - 200 lei/buc/lună.

Taxe speciale pentru promovarea turistică

Ghidaje turistice de specialitate pe raza administrativă a municipiului Cluj-Napoca solicitate de agențiile de turism care  percep taxe/tarife pentru acest tip de serviciu;

Durata ghidaj: aproximativ 4 ore - 170 lei/ghidaj

Ghidaje turistice pe raza administrativă a județului Cluj solicitate de agențiile de turism care percep taxe/tarife pentru acest tip de serviciu;

Durata ghidaj: aproximativ 8 ore - 700 lei/ghidaj

Ultimele Stiri
abonare newsletter