Actualitate

Cluj Arena intră în reabilitare. 30.000 de euro pentru reparații la acoperiș

Consiliul Județean plătește peste 30.000 euro pentru o serie de reparații la Cluj Arena, inclusiv pentru lucrări la acoperișul stadionului.

Cele două loturi de achiziții directe anunțate vizează refacerea rosturilor de dilatare, respectiv lucrări de reabilitare la acoperișul stadionului.

90.000 lei fără TVA este valoarea totală estimată a contractului pentru primul lot (Lucrări de refacere a rosturilor de dilatare la Stadionul Cluj Arena), în timp ce pentru al doilea lot Consiliul Județean va aloca 45.925 lei fără TVA pentru lucrări de reparație la acoperișul din policarbonat de la Stadionul Cluj Arena. Astfel, suma totală cumulată se ridică la 135.925 lei (29.100 euro) fără TVA.


Potrivit caietului de sarcini, lucrările de reabilitare constau în demontarea profilelor de aluminiu existente, curățarea rosturilor de dilatare în vederea instalării unei bariere impermeabile, montarea unei bariere impermeabile, flexibile, care să nu permită pătrunderea apei provenite din intemperii sau din lucrări de curățenie prin rostul de dilatare, în corpul de clădire, înlocuirea benzilor bituminoase unde acestea sunt deteriorate sau lipsesc sau completarea cu adeziv în rosturile unde acesta lipsește.

Cluj Arena a fost inaugurat în octombrie 2011 și a costat Consiliul Județean Cluj 45 milioane de euro. Are o capacitate de 30.596 locuri la competițiile sportive și 55.000 locuri la concerte.


Stadionul a fost construit de consorţiul format din ACI Cluj, Con-A Sibiu (ambele societăţi cu capital 100% românesc), Transilvania Construcţii, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), Dico şi Ţigănaş, Bogart Construct SRL, DAS Engineering şi Grup 4 Instalaţii la cele mai noi standarde UEFA şi FIFA, pe locul fostului stadion “Ion Moina”.

Termenul limită pentru înaintarea ofertelor este 20 noiembrie, ora 23:30.


Raymond Füstös

abonare newsletter