monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Ceaţa a perturbat traficul aerian: Pe Aeroportul din Cluj mai multe curse au fost redirecţionate sau anulate

Două curse aeriene care urmau să plece duminică de pe Aeroportul din Cluj au fost anulate, una a fost redirecţionată către Constanţa, iar alta înregistrează întârzieri, din cauza ceţii dense. La această oră, 26 de judeţe sunt sub avertizare cod galben de ceaţă.

Directorul operaţional al Aeroportului "Avram Iancu" din Cluj-Napoca, Iuliu Pop, a declarat pentru Mediafax că au fost anulate, duminică, o cursă către Bucureşti şi alta către Munchen.

De asemenea, o cursă care a plecat de dimineaţă către Bucureşti nu a putut ateriza şi a fost redirecţionată către Constanţa.


Totodată, o cursă care urma să plece la ora 8.10 către Dortmund înregistrează întârzieri, tot din cauza ceţii.

Pasagerii aşteaptă în incinta Aeroportului "Avram Iancu" din Cluj-Napoca ridicarea ceţii şi decolarea avioanelor, Iuliu Pop declarând că este posibil ca pe parcursul zilei să se mai înregistreze probleme.


Judeţele Ialomiţa, Giurgiu, Prahova, Brăila, Teleorman, Buzău, Călăraşi, Tulcea, Gorj, Dolj, Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Alba, Harghita, Mureş, Sibiu, Suceava, Bacău, Vrancea, Neamţ, Iaşi, Galaţi, Ilfov, Hunedoara şi Arad se află sub avertizare cod galben de ceaţă, în vigoare până la ora 11.00.

Meteorologii au emis noi atenţionări de cod galben de ceaţă, pentru 16 judeţe.


Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate pe mai multe drumuri naţionale şi pe autostrăzile A1, A3 şi A10, din cauza ceţii, care reduce vizibilitatea între 200 şi 50 de metri.

Potrivit Centrului Infotrafic din Poliţia Română, se circulă în condiţii de ceaţă pe autostrăzile A1 Sibiu – Deva, A3 Turda – Gilău, A10 Aiud – Turda şi pe drumuri din numeroase judeţe ale ţării, precum Călăraşi, Ialomiţa, Hunedoara, Maramureş, Bacău, Neamţ, Iaşi, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Arad.


Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu viteză redusă, să folosească sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, să nu facă depăşiri riscante, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să adopte o conduită preventivă la volan.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizări nowcasting cod galben de ceaţă pentru judeţele Suceava, Bacău, Vrancea, Neamţ, Galaţi, Iaşi, Hunedoara, Arad, Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Tulcea, Ialomiţa, Brăila şi Călăraşi. Atenţionările sunt în vigoare până la ora 8.00, 9.00, respectiv 11.00.


Ceaţa determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.