Actualitate

Viceprimarul Clujului “s-a dat” pe trotinetă în centrul orașului

Viceprimarul clujean Emese Olah a mers, joi, pe trotinetă, alături de tineri imobilizaţi în cărucioare pentru persoane cu dizabilităţi, pe pistele de biciclişti din centrul municipiului Cluj-Napoca, într-o acţiune care a avut ca scop sensibilizarea comunităţii cu privire la nevoia de susţinere financiară a Grădiniţei Malteze.

Emese Olah a mărturisit că pentru această acţiune caritabilă a învăţat să meargă pe trotinetă şi a afirmat că Serviciul de Ajutor Maltez oferă, prin această grădiniţă, care există de 25 de ani în spaţiul clujean, servicii necesare pentru copiii cu diferite dizabilităţi.

"Particip la această acţiune pentru că apreciez foarte mult activitatea Grădiniţei Speciale Malteze, dar şi activitatea Asociaţiei Malteze, cred că fac un lucru extraordinar pentru copiii cu dizabilităţi foarte grave, insuflă putere copiilor ca să reziste în viaţa asta. Tocmai pentru această ocazie m-am decis să încerc şi eu experienţa pe trotinetă. Trebuie să recunosc că este foarte solicitant şi nici infrastructura noastră nu este tocmai pregătită pentru trotinete, mai mult pentru biciclete", a spus viceprimarul clujean.


În cursul zilei de joi, mai mulţi clujeni, care şi-au adus cu ei trotinetele, au purtat în braţe un banner cu inscripţia 'Susţineţi azi copiii speciali ai Clujului!'.

Grădiniţa Specială Malteză a fost înfiinţată la Cluj-Napoca în 1993 ca răspuns la nevoia de dezvoltare a unor servicii pentru copiii cu dizabilităţi severe pentru a le creşte şansele de recuperare şi integrare în comunitate şi pentru a putea preveni marginalizarea şi abandonul. Majoritatea copiilor provin din familii cu probleme sociale şi centre de servicii sociale destinate protecţiei copilului.

Etichete: trotineta olah emese
Ultimele Stiri
abonare newsletter