Actualitate

Sensuri unice în Gheorgheni și Andrei Mureșanu. Circulația auto va fi reorganizată în totalitate

Primăria reorganizează în totalitate circulația în cartierele Gheorgheni și Andrei Mureșanu prin instituirea mai multor sensuri unice, la un an de la anunțarea acestei măsuri. În acest sens, municipalitatea va organiza o dezbatere publică pentru găsirea celor mai bune soluții pentru fluidizarea traficului în aceste zone.

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță organizarea unei dezbateri publice, în vederea instituirii unor sensuri unice în cartierele Gheorgheni și Andrei Mureșanu. Întâlnirea va avea loc în data de 19 iulie, ora 18.00, la Școala gimnazială Constantin Brâncuși, str. Horticultorilor nr. 1.

“Având în vedere rețeaua stradală existentă, este posibilă instituirea unor sensuri unice care ar elibera trotuarele pentru ușurarea circulației pietonilor (cu sau fără amplasarea de stâlpișori), fluidizarea circulației, reducerea numărului de conflicte din intersecții. Se vor propune spre analiză și dezbatere instituirea de sensuri unice pe străzile din interiorul perimetrului format de:  Bd. Nicolae Titulescu, str. Liviu Rebreanu, str. Albac, str. Septimiu Albini, str. C-tin Brâncuși- Bd. Nicolae Titulescu; Calea Turzii- str. Milton Lehrer, P-ța Cipariu, str. C-tin Brâncuși, str. Fagului- str. Trifoiului- str. C-tin Nottara- str. Miksath Kalman- str. Eftimie Murgu- Calea Turzii”, spune viceprimarul Dan Tarcea.


Despre această măsură, viceprimarul Dan Tarcea vorbea încă de anul trecut, când a anunțat într-o emisiune la radio că Primăria Cluj-Napoca are de gând să reorganizeze circulația în cartierul Gheorgheni prin instituirea unor sensuri unice pe cele mai importante străzi și artere.

"Vom avea o dezbatere publică pentru reorganizarea circulației din cartierul Gherogheni, între străzile Constantin Brâncuși, Nicolae Titulescu, Liviu Rebreanu și Albac. Pentru că, acolo, pentru a fluidiza mai bine traficul pe toate străzile din această zonă, va trebui să instituim niște sensuri unice și să reglementăm circulația prin sensuri unice. Și vom face o dezbatere publică, o vom anunța săptămâna viitoare, când va avea loc. Toți cei care locuiesc în zona respectivă sau circulă pe acolo îi invităm să participe. Dezbaterea publică o vom face ori în interiorul cartierului ori la Primărie, dar cel mai probabil va fi la Primărie pentru că acolo avem toate condițiile să și proiectăm, să arătăm la ce ne-am gândit", a spus Tarcea în luna august 2017.


Moderatorul emisiunii l-a întrebat pe Tarcea care din străzile menționate de acesta ar uma să fie cu sens unic, la care viceprimarul a răspuns: "Toate".

"Ne gândim că sunt multe străzi acolo. Și sunt străzi paralele. Acesta e avantajul că sunt străzi paralele. Pe o stradă se poate circula și să te întorci pe cealaltă stradă. Avem și avantajul în care putem să creăm și niște locuri de parcare în zona respectivă pentru că în acest moment sunt multe străzi care sunt blocate pe jumătate și oamenii trebuie să-și dea prioritate unii altora să treacă pe străzi și au fost și solicitări din partea cetățenilor. Decizia finală o vom lua după ce vom face această dezbatere publică să aflăm și părerea oamenilor", a mai spus viceprimarul Clujului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter