Actualitate

Sute de clujeni au ieșit din nou în stradă. PROTESTE ANTI PSD. „Vrem guvern cu patrioţi, nu cu javre şi cu hoţi”.

Aproximativ 600 de persoane au protestat miercuri în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, împotriva PSD şi a guvernului.

Sursă foto: Facebook Sergiu Raul Sursă foto: Facebook Sergiu Raul

Manifestanţii au scandat „Demisia”, „Fără penali”, „Jos, Dragnea, jos, eşti un mafiot”, „Justiţie, nu corupţie”, „Uniţi salvăm toată România”, „Bucureşti, nu uita, Clujul e de partea ta”, „Hoţii”.

Clujenii, iar în stradă


Ei au purtat pancarte cu câteva mesaje precum „PSD ciuma roşie”, „Dragnea şi ai lui, trădătorii neamului”, „Nu permitem liber la furat”, „Vrem guvern cu patrioţi, nu cu javre şi cu hoţi”.

Protestul a început la ora 19,00 iar în jurul orei 20,30, manifestanţii au pornit într-un marş prin zona centrală a municipiului Cluj-Napoca.


Clujenii s-au strâns în stradă pentru a scanda după ce modificările Codului Penal au fost adoptate miercuri de către Camera Deputaților.

Trei parlamentari ar fi făcut diferența


Parlamentarii au dat miercuri votul final modificărilor aduse Codului Penal, cu 167 voturi „pentr”, 97 „împotrivă” și 19 abțineri. PSD a avut nevoie de minim 165 de voturi favorabile

PNL a anunțat deja că va contesta la Curtea Constituțională a României aceste modificări, astfel că actul normativ nu va intra în vigoare în perioada următoare, ci doar după ce judecătorii CCR se vor pronunța.


Redefinirea abuzului în serviciu ca infracţiune, doar dacă funcţionarul sau rudele foarte apropiate au primit foloase necuvenite sau dezincriminarea neglijenței în serviciu sunt doar câteva dintre prevederile controversate.

În mare grabă, legea a fost trimisă marți la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. Imediat, Comisia lui Iordache s-a reunit şi în doar 2 ore au parcurs Codul Penal.


Opoziţia a acuzat că textul a fost scris pentru a-l salva de probleme penale pe Liviu Dragnea, condamnat în prima instanţă, la 3 ani şi jumătate de închisoare, cu executare. „Credeți că ăștia mă lasă să scap?!  a fost reacţia lui Liviu Dragnea.

Etichete: psd protest cluj
abonare newsletter