monitorulcj.ro Menu

Actualitate

PSD îi atacă pe Tișe și Lojigan pentru Tetarom V. Nasra: „Tișe trăieste a doua adolescență”

Printr-un comunicat de presă, reprezentanții PSD Cluj ilustrează numeroasele promisiuni care au fost făcute în legătură cu construirea parcului industrial TETAROM V, fără a fi duse la bun sfârșit.

„Încă din anul 2012, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, promitea clujenilor din Câmpia Turzii și Luna înfiinţarea unui nou parc industrial, Tetarom V, care va avea o suprafaţă de 60 de hectare”, scrie în comunicatul de presă.

Patru ani mai târziu, în realizarea proiectului intră și Dorin Lojigan și cei doi promit noi locuri de muncă pentru județul Cluj.

„În ianuarie 2017, Alin Tișe a precizat că obiectivul TETAROM V este în atenția sa și că este o prioritate, însă binențeles promisiunea a rămas nerealizată, probabil domnii Alin Tișe și Dorin Lojigan pregătind proiectul pentru campania electorală din 2020, când iar vor promite și iar nu vor realiza nimic.

În şedinţa locală de la sfârşitul lui iunie 2018, Alin Tişe îl întreabă pe directorul TETAROM care este stadiul proiectului iar cel din urmă îi răspunde că este la nivel de colectare de avize/aprobări pentru demararea studiului de fezabilitate, avertizând şi că “banii fiind alocați din bugetul Consiliului Judeţean Cluj noi nu putem decât să ajutăm colegii din cadrul consiliului județean, deoarece banii necesari nu pot fi dați direct către Tetarom S.A., fiind considerat ajutor de stat, ei sunt aici și de aici trebuie folosiți, iar compartimentul de specialitate din cadrul Consiliului Judeţean Cluj trebuie să realizeze SF-ul”. Practic Alin Tişe se face că plouă şi interpelează fără logică directorul TETAROM, problema fiind în curtea domniei sale”, arată sursa citată.

Președintele PSD Cluj îl acuză pe Alin Tișe de neatenție și pe Dorin Lojigan de incompetență din punct de vedere administrativ.

„Practic în ultimii doi ani Alin Tişe şi Dorin Lojigan ne-au plimbat cu vorba şi probabil că vor inaugura parcul industrial TETAROM V la Paştele Cailor. Este cât se poate de clar: avem parte de un preşedinte aiurit care habar nu are ce se întâmplă în instituţie şi care trăieşte în prezent a doua adolescenţă şi de un primar impotent administrativ, care în continuare nu reuşeşte să rezolve problema străzilor pline de gropi din Câmpia Turzii” a declarat deputatul Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj.