Actualitate

Casa care bloca autostrada Sebeş-Turda a fost demolată

O casă care stătea în calea lucrărilor de construcţie, pe tronsonul 1 al autostrăzii care leagă A1 de A3 între Sebeş (Alba) şi Tuda (Cluj), a fost demolată.

Potrivit transilvaniabusiness.ro, antreprenorul general al lotului I de pe Autostrada Sebeș-Turda, Impresa Pizzarotti, a montat, săptămâna trecută, de jur-împrejurul casei, mai multe panouri antifonice, astfel încât construcția să poată fi demolată fără ca vecinii să fie deranjați de zgomote. Imobilul a fost demolat în această săptămână, la fața locului fiind mobilizate mai multe buldoexcavatoare, scrie ziarul Unirea. Casa aflată pe culoarul autostrăzii, respectiv în cartierul albaiulian Oarda, fusese expropriată, fiind singura construcție de pe traseu care bloca lucrările. Deasupra ei și a drumului la care avea ieșire se va construi un pod.

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parțial judeţele Alba și Cluj, fiind împărţită în patru loturi. Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.


Autostrada Sebeș – Turda:

Lot 1 – 17,0 km – de la intrarea pe autostradă în Sebeş până la Pârâul Iovului
Constructori: asocierea Impresa Pizzarotti – Pomponio
Cost: 541 mil. lei, fără TVA


Lot 2 – 24,3 km – de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud
Constructori: asocierea Aktor – Euroconstruct Trading
Cost: 549 mil. lei, fără TVA.

Lot 3 – 12,5 km – de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea
Constructori: asocierea Tirrena Scavi – Societa Italiana per Condotte d’Acqua
Cost: 420 mil. lei, fără TVA


Lot 4 – 16,3 km – de la nodul Decea până în Turda
Constructori: asocierea Porr Construct – Porr Bau
Cost: 470 mil. lei, fără TVA

Ultimele Stiri
abonare newsletter