Actualitate

Cale liberă pentru eliberarea de autorizații de construcție în Florești

După ce Inspectoratul regional de stat în construcţii Nord-Vest a blocat activitatea urbanistică a Floreştiului, pentru că nu exista un plan urbanistic general în vigoare, Instanţa a deblocat-o.

Primarul Horia Şulea a anunţat, pe Facebook, că instanţa a deblocat eliberarea de documente urbanistice din comuna Floreşti. Din cauză că nu există un PUG valabil, Inspectoratul regional de stat în construcţii Nord-Vest stabilise că Primăria nu mai poate elibera autorizaţii de construire direct, fără PUZ aprobat de Consiliul Local, pentru că nu există reglementări urbanistice la care să se raporteze.

„VICTORIE ! Azi Justiţia şi-a spus cuvântul. Urmează alte victorii, pentru că ADEVĂRUL e mai presus de interese şi orgolii. Azi, judecătorii au decis suspendarea procesului verbal al Inspectoratului regional în construcţii Nord Vest, act care ne îngrădea activitatea stipulând că nu are avem PUG valabil. Am cerut ANULAREA actului, iar judecătorii au decis de pe scaun suspendarea actului până la judecarea pe fond, întrucât actul conţine indicii temeinice privind ilegalitatea sa şi efectele sale trebuie de îndată oprite. Urmează, mai mult că sigur, anularea respectivului act, care, în opinia mea, conţine vicii şi ilegalităţi grosolane, abuz în serviciu şi interpretare rău voită a actelor legislative. În opinia mea. Urmează ca şi judecătorii să achieseze la această opinie. Aşa cum spuneam, ADEVĂRUL triumfă. La fel cum s-a întâmplat în puzderia de dosare cu fostul prefect, în care se susţinea că UAT Floreşti are nevoie de semnătura arhitectului şef al judeţului pentru o serie de acte urbanistice. Dragii mei dragi, un act administrativ este valabil PÂNĂ CE O INSTANŢĂ CONSTATĂ CONTRARIUL. Iar când o instanţă s-a pronunţat deja, decizia ei trebuie respectată. Restul sunt opinii şi păreri care sunt bune la colţul blocului şi nicidecum într-o discuţie serioasă, de oameni însetaţi de adevăr şi de a face ceva pentru comunitatea pe care o reprezintă”, a scris Horia Şulea pe Facebook.

Ultimele Stiri
abonare newsletter