Actualitate

Clujenii vor putea vizita cazarma cu ocazia Zilei Porților deschise la comandamentul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”

Joi, 19 aprilie, între orele 1100 - 1300, la sediul comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, situat în Cluj-Napoca, Piața Ștefan cel Mare nr. 1-3, se va organiza „Ziua Porților Deschise”.

Activitatea destinată clujenilor le va oferi acestora nu doar plăcerea unei plimbări prin cazarma (clădire istorică a Clujului) care are unul dintre cele mai frumoase parcuri interioare ale orașului, ci și oportunitatea unui dialog direct cu militari din toate unitățile garnizoanei Cluj-Napoca, în cadrul fixat de elementele expoziției statice de armament și echipament militar (zeci de mijloace tehnice militare, spații expoziționale cu tematică diversă, inclusiv istorică etc).

Evenimentul „Ziua Porților Deschise” se înscrie în seria de manifestări dedicate aniversării „Zilei Forțelor Terestre Române” care se celebrează, anual, în data de 23 aprilie, de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, recunoscut ca patron spiritual și ocrotitor. Pentru că în acest an, Ziua Forțelor Terestre Române se circumscrie evenimentelor dedicate marcării Centenarului Marii Uniri, la nivelul garnizoanei Cluj-Napoca s-a luat decizia ca activitățile festive să se desfășoare într-un cadru mai larg în care grupul-țintă să fie reprezentat de membrii cei mai mici- ca vârstă- ai comunității clujene.


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter