monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Cine sunt cei doi tineri care au murit în accidentul de pe Bulevardul Muncii. Ultima fotografie cu ei în viață - FOTO

Doi tineri de 22, respectiv 32 de ani au murit sâmbătă în urma unui accident care a avut loc pe centura ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca. Pasagerul care a decedat pe loc este Octavian Rus din Cluj-Napoca. Șoferul care a ajuns în comă la spital, Rareș Sabău, a decedat și el ulterior. Avea 32 de ani.

Potrivit polițiștilor, un conducător auto, în vârstă de 23 de ani, care circula cu un autoturism Ford, dinspre Cluj-Napoca spre Apahida, a încercat să efectueze o depășire neregulamentară și a trecut peste linia continuă. Din partea opusă circula regulamentar un autoturism Dacia Logan, al cărui șofer a încercat să evite impactul, a tras dreapta de volan, a intrat în balans și s-a rostogolit de câteva ori pe carosabil, iar mai apoi a părăsit carosabilul, oprindu-se la câțiva zeci de metri pe câmp.

În Dacia Logan se aflau 5 persoane. Cu aproximativ jumătate de oră înainte de accident, cei cinci băieți și-au făcut un selfie. Aceasta a fost ultima fotografie cu Tavi și Rareș în viață. Rareș Sabău este cel cu șapcă albastră. Cel de-al doilea tânăr care a murit în urma accidentului este Tavi, cel care a făcut selfie-ul.


Un prieten al tinerilor implicați în accident a scris câteva cuvinte emoționante despre ei și despre prietenia care îi leagă.

“Vreți să știți cine au fost victimele accidentului de pe centura Cluj-Napoca - Apahida? Au fost prietenii mei! Tineri, faini și mereu puși pe glume, și-au trăit viața, cu bune sau cu rele... Mă leagă multe amintiri de șoferul Loganului, Rareș Sabău (cel cu șapcă albastră), care mi-a fost mereu un prieten apropiat și - vecinu’ de la 2 – timp de 23 de ani...


Când am citit inițial știrea am trecut repede cu vederea... Știți cum e... «Nu mi se poate întâmpla mie, nu-i cunosc»... Ulterior aveam să aflu că... Rareș și Tavi (cel care a făcut selfie-ul) s-au dus să «bea o bere» – vorba noastră comună – sus de tot.

Ultima dată când m-am întâlnit cu victimele accidentului (exact în această formulă) a fost la ziua tânărului care a murit pe loc - Tavi. Nu eram invitat și eu oficial, dar m-am nimerit pe acolo. Nu era o problemă pentru el asta – m-a chemat cu ei la masă, am răs, am băut, am cântat – de parcă ne știam de o viață. Așa erau ei: prietenoși, oameni de omenie, te-ar fi ajutat dacă le-ai fi cerut ajutorul.


Iar cu Rareș (șoferul) m-am întâlnit acum aproximativ 2 săptămâni. Mergeam pe stradă având căștile în urechi. O dubă albă trece pe lângă mine și îmi face cu farurile, dar trec mai departe. Apoi mă sună: «Ce faci mă patroane (așa îmi mai zicea uneori Rareș)? Nu mai știi lumea?» A tras pe dreapta mașina, în față la o biserică, și m-am întors la el. Am povestit cam 30 de minute. Multe. L-am întrebat când se însoară. Apoi am râs amândoi… L-am mai întrebat ce mai face Alex și ceilalți de la bloc. Pe parcursul discuției l-am simțit fericit. Mi-ar fi zis daca avea o problema. Mereu imi mai povestea cand ne vedeam. Era pe la 15:00, și urma să iasă din tură. Am rămas înțeleși că ne sunăm să ieșim la o bere – așa cum mereu o făceam -. Am dat mâna și ne-am zis: «pove». N-aș fi crezut pentru nimic în lume că aia urma să fie ultima mea întâlnire cu el, prietenul meu de-o viață. Mă doare sufletul foarte tare! Si sunt TRIST!!!!! Dumnezeu să te odihnească în pace Rareș. Dumnezeu să te odihnească în pace Tavi”, a scris Mihai C. pe Facebook.

CITEȘTE ȘI


Accident MORTAL pe Bulevardul Muncii. Doi tineri au murit din cauza unui șofer teribilist care a depășit neregulamentar - VIDEO