monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Turda, locul 1 în competiția Sustainable Urban Mobility Planning (SUMP) Awards organizată de Comisia Europeană

Municipiul Turda a câștigat locul 1 în competiția SUMP Awards organizată de Comisia Europeană, Milano și Manchester fiind după Turda în clasament.

Municipiul Turda a fost nominalizat alături de Manchester și Milano între finaliștii competiției pentru Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă 2018, la categoria SUMP Awards (Sustainable Urban Mobility Planning).

"Competiția se desfășoară la nivel european și este organizată de Comisia Europeană. Turda a câștigat locul 1, câștigătorii fiind anunțați și premiați la Bruxelles”, spun reprezentanţii Primăriei Turda.  Premiul a fost ridicat de primarul municipiului Turda Cristian Octavian Matei.

“Am câştigat!!! Turda a obținut locul 1 în competiția SUMP AWARDS, pentru cel mai bun plan de mobilitate urbană durabilă, la nivel european. A fost o competiție strânsă, între 2500 de oraşe, în finală ajungând Turda, Manchester şi Milano. În această seară la Bruxelles a avut loc ceremonia în care au fost anunțați şi premiați câştigătorii, iar noi suntem campionii Europei! Mulțumesc întregii echipe! Este un real succes, o foarte mare realizare! Turda este din nou în prim plan la nivel internațional!”, a declarat Cristian Octavian Matei, primarul municipiului Turda.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, Turda a fost cea mai apreciată de juriu pentru viziunea de planificare clară și inspirată și pentru o strategie de finanțare bine structurată. Toate orașele desemnate finaliste au fost selectate de un grup independent de experți în domeniul mobilității și al transporturilor.

Campania EUROPEAN MOBILITY WEEK se desfășoară în perioada 16-22 septembrie în fiecare an, oferind orașelor posibilitatea de a testa alternative de transport durabile.

2017 a fost cea mai de succes ediție a EUROPEAN MOBILITY WEEK până în prezent, cu participarea a peste 2.500 de orașe.

Primăria Municipiului Turda a depus în anul 2017 cererea de finanțare europeană pentru 4 coridoare de mobilitate urbană, proiect care prevede modernizarea completă a arterelor de transport în comun, asfaltarea străzilor principale, achiziționarea de mijloace de transport în comun electrice, modernizarea stațiilor și crearea pistelor de biciclete.