Actualitate

Mirosurile urâte din Consiliul Județean Cluj dispar cu 30.000 de euro

Consiliul Județean Cluj cheltuie peste 145 de milioane de lei vechi pentru pastile de pișoar, soluții de curățat WC-ul, mopuri și găleți.

Consiliul Județean a postat pe site-ul instituției un anunț privind achiziţionarea de produse de curăţenie necesare pentru activitatea din cadrul instituției, de la detergenţi și hârtie igienică până la găleți și mopuri.

Valoarea estimată a contractului este de 137.650 lei până la 31 decembrie cu posibilitate de prelungire până în 30 aprilie 2019, caz în care costurile sar de 145.000 de lei fără TVA.


Potrivit caietului de sarcini, ofertanţii vor face dovada deţinerii a cel puţin unui depozit propriu de produse, iar produsele vor fi ambalate şi sigilate și vor fi însoţite de certificate de calitate. Produsele se vor livra gratuit la sediile Consiliului Judeţean, ISU şi la Centrul Militar Zonal Cluj.

Instituția are nevoie, printre altele, de clor, de soluţii de curăţat geamuri care „să lase suprafețele strălucitoare și parfumate”, gel pentru curăţarea şi împrospătarea toaletei care “să parfumeze încontinuu”, detergent rufe automat, dezinfectant care “omoară toți microbii”, 500 pastile pişoar cu “parfum persistent în culorile albastru, verde sau galben”, 590 de odorizante wc pentru bazinul toaletei, spray pentru curăţarea suprafeţelor, detergent pentru spălarea vaselor, săpun rufe, săpun lichid, săpun de mâini, odorizant cameră, soluţii detergent curăţat geamuri, soluţii pentru maşina de spălat pardoseală, soluţie parbriz pentru iarnă, odorizant auto.


De asemenea, e nevoie la Consiliul Județean Cluj de hârtie igienică albă, în două straturi, cantitate 11.604, șerveţele umede, prosoape albe, prosoape hârtie rolă.

Și curățenia e musai să fie lună și bec, la câtă soluție de curățat gresia și parchetul se folosește.


Consiliul Județean va mai cumpăra alcool sanitar, burete vase, coadă lemn, coadă metal, coş hârtie, făraş plastic, fărăş plastic coadă înaltă, 1000 de farfurii plastic, lavete microfibră, lavete textile, lavete umede, mănuşi menaj, mănuşi de unică folosinţă, 70 mătură plastic, mătură, mop bumbac, mop plat, 10.000 de pahare unică folosinţă, perie rădăcină, perie unghii, prosop bucătărie, saci de gunoi, 40 set găleată cu mop, set curăţat wc cu suport, ştergător geam cu mâner.

Instituția are nevoie de 146 de bidoane a câte 5 litri de detergent, 8 bidoane a câte 10 litri de soluție pentru curățat mocheta și 100 de bidoane a câte 5 litri de dezinfectant.

abonare newsletter