Actualitate

O serie de evenimente care atrag atenția asupra problemei avortului vor fi organizate la Cluj

Marșul pentru Viață va fi organizat și în acest an la Cluj-Napoca și va fi însoțit de o serie de evenimente care doresc să ilustreze importanța vieții unui copil nenăscut.

Marșul pentru Viață este un eveniment care se desfășoară anual, iar în această primăvară va avea loc pe data de 24 martie de la ora 15.00 în Piața Unirii.

De asemenea, luna martie a fost declarată de organizațiile și comunitățile pro-viață ca fiind ,,Luna pentru Viață". În Cluj-Napoca, în cadrul Lunii pentru Viață se vor organiza următoarele evenimente, printre care se află și o expoziție stradală pe Bulevardul Eroilor:


1. Lansarea cărții Tudor - o poveste despre adopție de Veronica Iani.

Organizatorii Marșului pentru Viață Cluj-Napoca invită  copii între 3 si 10 ani, alături de părinți și bunici, la evenimentul de lansare a cărții pentru copii: Tudor - o poveste despre adopție, de Veronica Iani. Urmărind viața lui Tudor, un băiețel adoptat în noua sa familie, cartea abordează într-un limbaj accesibil copiilor frumusețea și bucuria pe care adopția o aduce în viața familiilor. Lansarea cărții va avea loc vineri, 9 martie, de la ora 14.30, la Biblioteca Județeană Octavian Goga, unde autoarea va susține pentru copiii prezenți și un atelier de lectură interactiv. Intrarea este liberă! 


 

2. Difuzarea filmului-documentar ,,The Drop Box" (Cutia de aruncat copii)


Avem bucuria să anunțăm premiera filmului "The Drop box"! 
Filmul-documentar ,,Cutia de aruncat copii" spune povestea a sute de bebeluși din Coreea de Sud care, abandonați fiind de mamele lor pe străzile Seul-ului, sunt salvați într-un mod inedit de un pastor creștin. Într-o țară a aparențelor, o familie arată lumii întregi ceea ce contează cu adevărat.

Prima proiectare a filmului va fi la Cinema Mărăști, în data de 14 martie 2018, de la ora 19.00.


3. Expoziția stradală ,,Obiectiv cu vedere spre viață", ce se va desfășura pe strada Eroilor, în perioada 19-29 martie, aduce în premieră în fața clujenilor poze inedite ale primelor 9 luni de viață. Orice clujean, fără discriminare, va avea șansa să vadă și să cunoască modul în care a fost conceput și s-a dezvoltat în primele luni de viață.

Conținutul expoziției constă în 9 fotografii inedite ale omului în cele 9 luni de viață intrauterină, însoțite de informații științifice, care explică fiecare etapă de dezvoltare. 


 

 

Etichete: avort
abonare newsletter