Actualitate

Planul urbanistic general al Floreștiului a expirat. Nu se mai pot emite autorizații de construire

De ani de zile în comuna Florești blocurile răsar unul după altul, ca și cum ar fi fost mereu acolo. Anul acesta însă, PUG-ul întocmit în 2005 a expirat, iar până va fi pus la punct unul nou, oamenii nu mai au reglementări pe care să le urmeze când vine vorba de construcții.

Primăria Florești nu mai poată să emită autorizații de construire după ce Inspectoratul de stat în construcții au redactat un proces verbal prin care interzice acest lucru în lipsa unui PUG actualizat,

Planul urbanistic general al Floreștiului a fost întocmit în anul 2005, cu o valabilitate de zece ani, dar în 2015, Consiliul Local a hotărât prelungirea acestuia cu încă doi ani, pentru ca mai apoi, în 2017, să mai fie prelungit cu încă un an.


În acest moment se lucrează la un nou plan urbanistic general de care se ocupă Radu Spânu, fostul arhitect-șef al județului Cluj.

„ISC nu ne poate interzice să eliberăm autorizații de construire, ei doar pot să nu participe. Singurul care ne poate interzice este reprezentantul guvernului în teritoriu, care este prefectul. Noul PUG este aproape terminat, dar nu vreau să ne grăbim cu el. Am făcut niște adnotări privind intrarea unor terenuri în intravilan, lucru pe care ni l-au cerut și unii dintre cetățeni, de asemenea trebuie să prevedem clar culoarul centurii metropolitane. Avem în plan și un drum de coastă, la limita dintre Florești și Baciu. În plus, nu concep ca PUG-ul să nu fie supus dezbaterii publice, pentru că locuitorii comunei ar putea veni cu multe idei valoroase", a spus Horia Șulea, primarul comunei Florești.

Ultimele Stiri
abonare newsletter