monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Codruţa Kovesi prezintă bilanţul DNA, la o zi după ce CSM a dat AVIZ NEGATIV revocării sale

DNA prezintă, miercuri, raportul de activitate pentru anul 2017. Evenimentul are loc la o zi după ce Codruţa Kovesi a fost audiată de procurorii CSM, aceştia dând aviz negativ cererii de revocare. Toader a anunţat că nu va participa la prezentarea bilanţului. Iohannis a confirmat prezenţa.

La eveniment au fost invitaţi reprezentanţii mai multor instituţii din sistemul judiciar, dar şi preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului va participa la prezentarea bilanţului.


Ministrul Justiţiei a anunţat, marţi, în şedinţa Secţiei pentru Procurori a CSM, în care s-a dat aviz negativ cererii sale de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA, că nu va participa la evenimentul în care se va prezenta raportul de activitate pentru 2017 al instituţiei.

Ministrul Justiţiei i-a reproşat procurorului şef DNA că nu a primit nici până acum raportul privind activitatea instituţiei.


"Raportul a fost finalizat de ieri (luni-n.r.)şi azi (marţi -n.r.) a fost înaintat raportul către invitaţii la bilanţ. Potrivit legii, raportul se trimite procurorului general care urmează să vă trimită dumneavoastră acest raport", a precizat Laura Codruţa Kovesi.

Procurorul şef DNA a arătat că, potrivit legii, raportul trebuie prezentat până în ultima zi a lunii februarie.


" (Raportul -n.r.) A fost trimis astăzi", a declarat Laura Codruţa Kovesi.

"Şi eu îl citesc la noapte", a replicat Tudorel Toader.


Prezentarea raportului de activitate are loc în perioada desfăşurării procedurii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, aceasta fiind demarată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Avizul negativ dat, marţi, de Secţia pentru Procurori a CSM va fi motivat, iar ulterior va fi transmis preşedintelui României.

Klaus Iohannis şi-a exprimat susţinerea pentru activitatea DNA şi pentru procurorul şef al instituţiei după anunţul privind iniţierea procedurii de revocare.