Actualitate

Tişe insistă şi mai pierde un proces cu directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo

Directorului Aeroportului Internaţional Cluj a obţinut anul trecut o ordonanță președințială prin care i se interzicea lui Alin Tișe, în calitate de președinte al Consiliului Județean Cluj, să facă declarații publice împotriva acestuia şi împotriva altor directori din instituţie. Tişe a contestat ordonanţa Judecătoriei Cluj-Napoca la Tribunal, dar a pierdut şi de această dată.

După analiza motivelor prin care Tișe cerea să continue cu declarațiile publice la adresa angajaților aeroportului, magistrații clujeni au decis să îi respingă demersul. Mai mult, Tișe a fost obligat să achite cheltuieli de judecată către cei patru angajați. 

Iată decizia dată de Tribunalul Cluj în 27 februarie:


“Respinge ca nefondat apelul formulat de câtre apelantul-pârât Tişe Alin Păunel în contradictoriu cu intimaţii reclamanţi Ciceo David, Zanc Gabriela Florian Corina, Mureşan Florica, Pop Iuliu şi Opriş Vasile împotriva ordonanţei preşedinţiale pronunţate de Judecătoria Cluj-Napoca pe care o păstrează în totalitate. Definitivă. Pronunţată astăzi, 27 februarie, în şedinţa publică”.

Conducerea Aeroportului Internațional Cluj i-a intentat proces președintelui Consiliului Județean pentru calomnie și a obținut o ordonanță preşedințială prin care lui Alin Tișe i se interzice să mai facă declarații despre angajații aeroportului până la judecarea pe fond a cauzei. Printre reclamanți s-au aflat David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj, Iuliu Pop, director operațional, Florian Corina, director economic sau Gabriela Zanc, director comercial.


Soluţia Judecătoriei Cluj-Napoca din 13 decembrie 2017:

“Respinge, ca neîntemeiate, excepţiile de inadmisibilitate, invocate de pârât. Admite cererea de emitere a ordonanţei preşedinţiale astfel cum a fost precizată de reclamanţi. Ia act că reclamanţii vor solicita odată cu fondul cheltuielile de judecată. Respinge, ca neîntemeiată, cererea pârâtului de acordare a cheltuielilor de judecată”.


Din luna octombrie, între Alin Tişe, preşedintele Consiliului Județean Cluj, şi conducerea Aeroportului Internațional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca a pornit un adevărat "război" al declarațiilor și acuzațiilor. Disputele au venit pe fondul deciziei Consiliului Județean de a demite toți directorii de la regiile instituției şi preluarea conducerii acestora de către Consilii de Administrație alcătuite din sinecurişti politici.

Ultimele Stiri
abonare newsletter