Actualitate

UPDATE Social democrații îl atacă pe Alin Tișe. Horia Nasra: ” Tișe dorește declanșarea unei stări de urgență din gură, nu din acte”

Președintele PSD Horia Nasra îl atacă dur pe Alin Tișe, după ce, Tișe a ratat trei întâlniri care aveau ca scop soluționarea problemei poluării de la Pata Rât.

O delegaţie a Comisiei pentru mediu a Senatului României a venit joi la Cluj pentru a se interesa de stadiul implementării proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor” (SMID) la nivelul județului Cluj şi pentru a face o vizită în teren la Pata Rât.

De la întâlnire a lipsit tocmai preşedintele Consiliului Judeţean Cluj Alin Tişe, plecat în „ţările calde”. Monitorul de Cluj are confirmarea dintr-o sursă independentă, din afara mediului politic, că Tişe este în Dubai.


De altfel preşedintele Consiliului Judeţean şi-a făcut un obicei din a lipsi la întâlnirile importante legate de problema gunoaielor din judeţul Cluj. Vă reamintim, Alin Tişe a lipsit şi de la vizita recentă a ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu, sub pretextul unor probleme de sănătate, lăsându-l atunci pe Emil Boc „să încaseze toţi pumnii”.

De asemenea, Alin Tișe a lipsit și de la ședința Comitetului Județean pentru Situații de urgență care a avut loc tot joi, unde participanții au așteptat ca președintele CJ să se prezinte cu documentația pe care a promis-o în cadrul unei ședințe în care acesta și Prefectul Județului Aurel Cherecheș s-au certat ca la ușa cortului. 


„A fost o ședință publică unde am participat și eu în care Prefectul i-a solicitat mai multe avize. Acele avize erau necesare pentru a justifica ceea ce cerea Alin Tișe. Și a rămas ca dumnealui să trimită avizele respective. Bineînțeles că nu a trimis niciun aviz, nu a participat, e în vacanță. În Dubai, cred. Cert este că domnul Tișe dorește declanșarea unei stări de urgență din gură, nu din acte. Dumnealui consideră că vocea dumnealui este o voce faraonică și toți clujenii și toate instituțiile trebuie să i se supună. Pentru că dumnealui este Alin Tișe, nu pentru că are niște acte prin care să dovedească această situație. Domnul Tișe trebuie să înțeleagă că e o democrație, o republică, nu un regim dictatorial, în care, după vocea lui instituțiile trebuie să se ghideze”, a declarat Horia Nasra.

În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, Prefectul Județului, Ioan Aurel Cherecheș a convocat o ședință extraordinară având ca tematică prezentarea cronologică a situației depozitului neconform de deșeuri Pata Rât, identificarea gradului de implicare a instituțiilor publice cu atribuții în domeniu în vederea soluționării problemei scurgerii de levigat, precum și discutarea recentelor acțiuni întreprinse de Consiliul Județean Cluj. De asemenea s-a făcut o re-evaluare a solicitării Consiliului Județean Cluj privind declararea stării de alertă la nivelul depozitului neconform de deșeuri Pata Rât, ca urmare a producerii alunecării de teren din 22.07.2017. 


„În urma discuţiei constructive şi echilibrate, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj a votat pentru neînceperea procedurilor pentru declararea stării de alertă, înregistrându-se doar cinci abțineri. La rândul său, nici Consiliul Județean Cluj nu a votat pentru începerea procedurilor pentru declararea stării de alertă. Totodată, în cadrul ședinței s-a stabilit constituirea unui grup de lucru pentru urgentarea rezolvării problemei de la Pata Rât pe plan local, fără declararea stării de alertă”, au declarat reprezentanții Instituției Prefectului într-un comunicat de presă. 

Astfel, reprezentanții PSD lansează o serie de întrebări pentru Președintele Consiliului Județean în care îl acuză că a pus nevoile personale mai presus de nevoile județului. Întrebările pe care președintele PSD Cluj i le-a adresat lui Alin Tișe sunt următoarele:


1. Joi, 19 octombrie, ați fost așteptat la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență cu documentația aferentă. De ce nu ați participat? De ce reprezentantul instituției pe care o conduceți nu a prezentat documentația? Este mai important nisipul plajelor din Țările Calde (poate Dubai) decât criza gunoaielor din Cluj?

2. Din 2009 până în iulie 2017 nu s-a făcut niciun studiu de poluare la Pata Rât. Nu aveți mustrări de conștiință, chiar și din vacanță? Nu considerați că este gravă situația în care de abia în această toamnă v-ați alarmat, în condițiile în care știați din 2009 (când erați tot președintele Consiliului Judeșean) că depozitele de deșeuri de la Pata Rât pot afecta sănătatea clujenilor din Sânnicoară și Apahida, fără a lua o măsură?


3. După ce reveniți din Țările Calde (poate DUBAI) veți reuși să comunicați decent cu instituțiile statului, fără invective?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter