Actualitate

Clujenii, duși cu zăhărelul de 10 ani. NICI VORBĂ DE DEMOLARE. Primăria prelungește abonamentele posesorilor de garaje

Peste 10.000 de garaje vechi din Cluj-Napoca au devenit loc pentru șoareci, gunoaie sau depozit de legume, dar în nici un caz loc pentru ținerea autovehiculului. Demolarea acestora este un subiect despre care autoritățile locale vorbesc de cel puțin 10 ani. Cu toate acestea, garajele sunt bine mersi între blocuri.

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au transmis, miercuri, un anunț prin care li se cere posesorilor de garaje și parcări să își prelungească abonamentele.

"Reamintim faptul că termenul de plată a abonamentelor și contractelor pentru parcările, garajele şi copertinelor construite din fonduri private, pe bază de autorizaţie de construire, este 16 octombrie. Recomandăm pe această cale titularilor parcărilor, garajelor şi copertinelor în cauză să-și prelungească abonamentele/contractele şi să achite contravaloarea acestora până la data amintită", spun aceștia.


„Conform cursului de regionare urbană vor fi demolate peste 1500 de garaje. Demolarea va începe imediat ce se aprobă cursurile de regionare urbană”, spunea primarul Emil Boc cu ceva vreme în urmă.

Acesta promite de 10 ani clujenilor că se va ocupa de demolarea garajelor inestetice, însă în campanie electorală, pentru a nu supăra alegătorii, a renunțat la idee, ulterior revenind în forță cu aceleași promisiuni. Unii clujeni consideră că administrația locală dorește să evite eventuale scandaluri cauzate de demolarea garajelor, scandaluri ce s-ar materializa în pierderi de voturi pentru primarul Emil Boc.


Chiar dacă dețin garaje, oamenii preferă să le folosească pentru depozitarea altor lucruri și își țin mașinile pe spațiile verzi de la blocuri. Numărul mașinilor din Cluj-Napoca crește de la an la an, iar acest lucru se vede în incapacitatea municipalității de a amenaja locuri de parcare suficiente. Locuri, care ar putea fi amenajate în locul garajelor atât de greu de urnit. Poziția municipalității este că va demola acele garaje unde situația juridică a terenului este clară, fără revendicări și unde se pretează realizarea unor locuri de parcare.

Cartierul Mănăștur este campionul garajelor cu nu mai puțin de 3574 de astfel de construcții. Urmează în top cartierul Mărăști, la mică distanță, cu un număr de 3164 de garaje. Celelalte cartiere au abia jumătate din numărul celor existente în Mănăștur sau Mărăști. În cartierul Gheorgheni sunt 1753, în Zorilor 1195, în Grigorescu 1022. Cele mai puține sunt în cartierul Gruia, 33.

Ultimele Stiri
abonare newsletter