Actualitate

3,1 milioane de euro pentru 112 metri de pod. Se întâmplă la Cluj

Modernizarea a două poduri din Cluj-Napoca în lungime de câțiva metri costă nu mai puțin de 3,1 milioane euro.

sursa foto Radio Cluj sursa foto Radio Cluj

În trei ani, valoarea estimată a proiectului de modernizare a podului Garibaldi s-a majorat cu 1 milion lei. Același lucru s-a întâmplat și cu modernizarea podului de pe strada Porțelanului.

În ședința de Consiliu Local de vineri a fost votată actualizarea indicatorilor tehnico economici pentru modernizarea podului Garibaldi. Dacă în 2014 se estima că reabilitarea acestuia ar costa 4,9 milioane lei, acum în septembrie 2017, valoarea totală a investiției, cu tot cu TVA este de 7 milioane lei. Finanțarea acestui proiect a fost cuprinsă în Programul Național de Dezvoltare Locală 2017-2020 astfel că cea mai mare parte din bani provin din fonduri de la Guvern. Din bugetul local vor fi alocați 763.000 lei. 


“Pe parcursul elaborării proiectului tehnic, ținând cont de completările și modificările solicitate conform tuturor avizelor, de modificarea taxei pe valoarea adăugată și de contractele de proiectare încheiate, valoarea devizului general s-a modificat”, scrie în proiectul de hotărâre.

Durata de execuție a lucrărilor de modernizare a podului este de nouă luni. Lungimea totală a podului este de 50,30 metri.


Și în cazul podului de pe strada Porțelanului au fost actualizați indicatorii tehnico-economici. Valoarea investiției a crescut tot cu 1 milion lei. Potrivit proiectului de hotărâre care a fost votat în ședința de Consiliu Local de vineri, prețul estimat al lucrărilor s-a modificat de la 6,3 milioane lei cât era în 2016 la 7,2 milioane lei, în septembrie 2017. Și finanțarea acestui proiect este cuprinsă în  Programul Național de Dezvoltare Locală 2017-2020. Din bugetul local va fi suportată suma de aproximativ 288.000 lei.

Lungimea totală a podului de pe strada Porțelanului este de 62 de metri. Lucrările vor fi executate în termen de un an.


Modernizarea podului Garibaldi și a celui de pe strada Porțelanului este programată pentru anul viitor, deși conducerea Primăriei vorbește despre aceste proiecte de cel puțin doi ani.

Anul acesta a fost finalizată modernizarea podului Traian, la un an de la demararea lucrărilor. Lucrările au fost executate de SC Diferit SRL și au costat 6,5 milioane de lei.

abonare newsletter