Actualitate

Primăria Cluj a investit 1,2 milioane lei în sensurile giratorii unde șoferii nu știu să circule, potrivit viceprimarului - FOTO

Primăria Cluj-Napoca a investit 1,2 milioane lei (280.000 de euro) în amenajarea, până în prezent, a două sensuri giratorii și a trei bretele noi prin care a fost lărgit carosabilul. Totul pentru fluidizarea traficului chit că viceprimarul Dan Tarcea spunea săptămâna trecută că șoferii nu știu să circule în sensurile giratorii.

Viceprimarul Dan Tarcea a prezentat investițiile pe care Primăria le-a făcut pentru fluidizarea circulației din Cluj. Potrivit lui Tarcea, până în prezent, s-au finalizat cinci obiective. Este vorba despre două sensuri giratorii în Mănăștur (Calea Mănăștur – Câmpului, strada Izlazului) și o serie de noi bretele prin care s-a lărgit carosabilul în cartierele Mărăști, Zorilor și Piața Cipariu.

Șoferii au reclamat în nenumărate rânduri faptul că sensurile giratorii nou înfiinţate de Primărie au creat haos, ambuteiaje şi nervi în loc să rezolve problema traficului, iar taximetriştii au reclamat faptul că administrația locală este “total depășită de problema traficului”. De cealaltă parte, viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, susţine că şoferii nu ştiu să circule.


După ce a fost luat la rost de unii șoferi nemulțumiți de noile schimbări în trafic și blocarea sensurilor giratorii, viceprimarul Dan Tarcea spune că problema este la şoferi.

“Înainte de toate trebuie să avem grijă cum ne încadrăm în sensurile giratorii, toate sensurile giratorii noi pe care le vom face, vom face marcajele mult mai clare ca toţi cei care sunt în trafic să ştie exact cum trebuie să se încadreze în sensul giratoriu. De aici apare o mare problemă pentru că nu ştim, o parte dintre noi, să ne încadrăm corect în sensul giratoriu şi cum trebuie să circulăm în sensul giratoriu. Dacă vă uitaţi într-un sens giratoriu, fiecare intră cum doreşte şi iese cum doreşte şi nu respectă regulile. Dacă vrea să o ia la stângă să fie lângă bordura de pe parte stângă. Cine şi-a luat permisul acum 20 de ani în Cluj-Napoca nu exista niciun sens giratoriu, poate doar în Mărăşti”, a spus viceprimarul săptămâna trecută la un post de radio.


Legat de sensul giratoriu Calea Mănăștur – Câmpului, Tarcea spunea că acesta are un caracter provizoriu.

“Sensul giratoriu de la intersecţia Calea Mănăştur şi Câmpului are caracter provizoriu. Este o intersecţie complicată, este o intersecţie grea şi trebuie să vedem cum anume funcţionează cu acest sens giratoriu. S-a înfiinţat o bandă de virat dreapta de pe strada Câmpului înspre Calea Mănăştur, bandă care nu era înainte. Cu siguranţă, cei care vor veni dinspre Câmpului şi vor să intre pe Calea Mănăştur nu vor mai trebui să intre în sensul giratoriu. A doua bandă este o bandă dedicată pentru toate categoriile de trafic de mers înainte. Înainte se bloca din cauza maşinilor parcate pe partea dreapta. Cei care vor să meargă înspre Calea Floreşti vor avea o bandă de mers înainte fără să mai intre în sensul giratoriu. Va fi delimitată cu stâlpişori. Eu cred că este o soluţie bună care va ajuta la fluidizarea traficului”, a mai spus Tarcea.


Viceprimarul mai spune că este “prematur” să tragă o concluzie de la intersecția Calea Mănăștur cu Câmpului.

 


“Senzația este că funcționează mult mai bine decât înainte, că poți să ieși mult mai bine de pe strada Câmpului, poți să ieși mult mai bine către Florești. Experiența ne spune că acolo unde am înființat sensuri giratorii și le-am marcat corespunzător se circulă mult mai bine. Discutăm și despre zona Mehedinți cu strada Izlazului, în care categoric am reușit să avem un succes. Mai avem de rezolvat civilizarea șoferilor care parchează în sensul giratoriu sau în stația de autobuz”, a mai spus viceprimarul Clujului.

Cât a costat fiecare obiectiv în parte


- sensul giratoriu Calea Mănăștur - Câmpului, valoare 276.000 lei +TVA
- sensul giratoriu, strada Izlazului, valoare 325.000 lei + TVA
- bretea sens giratoriu Mărăști - strada Fabricii, 372.000 LEI + TVA
- bretea sens giratoriu Observatorului- str. Viilor, valoare 108.000 + TVA
- bretea Piața Cipariu, valoare 180.000 lei + TVA

Ultimele Stiri
abonare newsletter