Actualitate

După ani de amânări, VESTE IMPORTANTĂ despre Autostrada Transilvania

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că a semnat contractul pentru finalizarea lucrărilor la Nodul Gilău.

“În data de 11 septembrie, CNAIR a semnat cu antreprenorul Tirrena Scavi SpA. contractul de execuţie lucrări «Finalizarea lucrărilor la Nodul Gilău şi conexiunea dintre Secţiunea 2B cu Subsecţiunea 3A1, Autostrada Braşov – Târgu Mureş – Cluj - Oradea»”, se arată într-un comunicat de presă al Companiei de Drumuri.

Valoarea de semnare a contractului este de 25,6 milioane lei fără TVA.


“Durata contractului este de 118 luni, din care 10 luni perioada de execuţie şi 108 luni perioada de notificare a defecţiunilor. Construcția podului va face posibilă deschiderea traficului pe un alt lot de autostradă, anume Gilău - Nădășelu, lung de 8,7 kilometri. Calendarul CNAIR prevede încheierea lucrărilor la pod în aprilie 2018”, mai arată Compania.

CNAIR, fosta CNADNR, a lansat anul trecut în SEAP licitaţia pentru finalizarea lucrărilor la Nodul Gilău şi conexiunea dintre secţiunea A3 Câmpia Turzii – Gilău (Cluj Vest) – terminată de către Bechtel în 2010, şi secţiunea Gilău – Nădăşelu. Cu toate acestea, lipsa podului peste Someş dintre cele două secţiuni face acum imposibilă deschiderea traficului pe ultima secţiune.


Tronsonul de 8,7 kilometri dintre Gilău şi Nădăşelu, din judeţul Cluj, parte a Autostrăzii Transilvania, ar putea fi terminat până la finalul acestui an, potrivit CNAIR, dar el nu este încă legat de celălalt tronson, Gilău-Turda. Pentru a putea fi folosit, trebuie construit un pod peste râul Someş, proiect început de compania americană Bechtel şi lăsat neterminat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter