Actualitate

Cluj Arena a intrat în faliment

Magistraţii Tribunalului Comercial Cluj au decis în data de 23 august intrarea stadionului din Parcul central în procedura de faliment.

Cluj Arena a intrat în faliment Cluj Arena a intrat în faliment

Lichidatorul trebuie să stabilească în următoarele 6 săptămâni cauzele şi persoanele cărora le-ar fi imputabilă falimentarea societăţii.

“Stabileşte în sarcina lichidatorului judiciar provizoriu obligaţia de a depune la dosar în termen de 40 de zile de la deschiderea procedurii un raport asupra cauzelor şi împrejurărilor ce au dus la apariţia stării de insolvenţă a debitoarei, cu menţionarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă


Debitoarea care a fost dizolvată nu mai poate administra societatea, are bocate conturile bancare şi trebuie să pună al dispoziţia lichidatorului lăţile din ultimele 6 luni şi transferurile aptrimoniale din ultimii doi ani.

Stabileşte în sarcina debitoarei obligaţia de a pune la dispoziţia lichidatorului judiciar provizoriu toate informaţiile şi documentele apreciate ca necesare cu privire la activitatea şi averea sa, precum şi lista cuprinzând plăţile efectuate în ultimele 6 luni anterioare deschiderii procedurii şi transferurile patrimoniale făcute în cei 2 ani anteriori deschiderii procedurii”, potrivit site ului muzicainstantelor.ro.


În luna mai, Consiliul Judeţean dădea undă verde intrării societății Cluj Arena în faliment la 8 luni după ce aceeași instituție a decis rezilierea asocierii cu societatea care administra stadionul. “Nu a mai fost respectat scopul pentru care CJ s-a asociat cu Cluj Arena SA, respectiv realizarea de profit pentru ambii asociaţi”, și-a justificat Tișe decizia.

“Se acordă mandat Consiliului de administrație al societății Cluj Arena SA pentru a acționa cu privire la societatea Cluj Arena, respectiv pentru a solicita deschiderea procedurii de insolvență simplificată”, se preciza în proiectul de hotărâre.


Anul trecut, consilierii judeţeni au votat rezilierea asocierii cu societatea Cluj Arena privind administrarea stadionului. Cu alte cuvinte, societatea a rămas cu datoriile de 3,3 milioane de euro faţă de Primărie şi fără obiect de activitate începând din 21 decembrie 2016.

Tot de la acea dată, arena este administrată direct de Consiliul Judeţean Cluj care trebuie să producă cel puţin 500.000 de euro pe an să întreţină stadionul, asta pe lângă salariile celor 30 de noi angajaţi care fac parte dintr-o direcţie nou înfiinţată care se va ocupa de administrarea obiectivului.


Despre datoriile către Primărie, Alin Tișe, președintele CJ Cluj, spunea la acea dată: “Acele datorii vor urma regimul oricăror datorii pe care le are o societate care intră în procedura Legii 85. Cei care sunt creditori se vor înscrie la masa credală, va urma o procedură care se va face de către societatea care se va ocupa de proceduri conform Legii 85”.

abonare newsletter