Actualitate

Consiliul Judeţean Cluj a încasat încă o amendă din cauza gunoaielor

Blestemul gunoaielor pare să urmărească forul judeţean la orice pas. Instituţia a mai încasat o amendă din cauza proastei gestionări a deşeurilor.

Anul trecut, Consiliul Judeţean Cluj a fost amendat de două ori de Garda de Mediu pentru nereguli în gerstionarea rampei de gunoi de la Pata Rât.

Acum, instituţia a mai încasat o amendă de la Garda de Mediu pentru dezastrul ecologic de la Tarniţa.


Tarnița, lacul de unde clujenii beau apă, a devenit în această vară toaletă publică și ghenă de gunoi. Niciodată până acum cantitatea de gunoaie prezentă în această zonă nu a fost atât de mare.

“În contextul sezonului estival, inclusiv în perioada vacanţei de Sf. Maria care a generat un număr crescut de turişti în zona Someşul Cald – Tarniţa, Garda de Mediu Cluj a efectuat patru acţiuni de verificare a stării de salubritate a zonei. Au fost identificate mai multe puncte în care s-au constatat depozitări de deşeuri menajere pe căile de comunicaţie. Cu această ocazie, s-a aplicat o sancţiune contravenţională administratorului drumului aferente acestei zone – Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Cluj în valoare de 25.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecţia mediului”, a declarat Marius Triţă, comisar şef Garda de Mediu.


Triţă mai spune că, în urma măsurilor, Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Cluj, ce aparţine Consiliului Judeţean, “a încheiat un contract cu un operator autorizat care a ridicat până în prezent o cantitate de 24 de tone deşeuri menajere care au fost transportate spre depozitare la un depozit autorizat”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter