Actualitate

Începe implementarea benzilor dedicate. Primul pas: sens unic pe strada F. J. Curie

Începând de astăzi, 11 august, Primăria municipiului Cluj-Napoca a instituit sens unic de circulație pe strada Frederic Joliot Curie, dinspre strada Cuză Vodă înspre B-dul 21 Decembrie 1989.

Potrivit Primăriei Cluj-Napoca, odată cu luarea acestei măsuri, se vor amenaja pe stradă locuri de parcare cu dispunere laterală, pe ambele laturi ale acesteia.

"Astfel, locurile de parcare publică cu plată (locuri carosabile, cu dispunere laterală, la bordură) de pe B-dul 21 Decembrie 1989  ce urmează a fi desființate odată cu amenajarea benzii dedicate pentru transportul în comun vor fi relocate pe strada Frederic Joliot Curie. Noua reglementare de circulație este semnalizată corespunzător prin indicatoare rutiere. Măsura a fost aprobată în Comisia Municipală de Sistematizare a Circulației Rutiere și Pietonale", spun reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca. 


Primăria Cluj-Napoca va înfiinţa, până la sfârşitul lunii august, o bandă dedicată pentru transportul în comun în zona centrală, pe relaţia Est-Vest, cu o lungime de 1,6 kilometri, şi pe care vor putea circula şi bicicletele.

“La Joliot Curie este o altă intersecţia unde propunerea noastră a fost aceea de a institui sens unic pe strada Joliot Curie dinspre strada Cuza Vodă ieşire în Bulevardul 21 Decembrie, situaţie în care se pot amenaja locuri de parcare pe carosabil, situaţie în care cele 27 de locuri de parcare de pe Bulevardul 21 Decembrie între Cuza Vodă şi Joliot Curie se pot reloca pe strada Joliot Curie. Nu există nicio pierdere a vreunui loc de parcare. Pentru parcările care ar urma să fie desfiinţate de pe Bulevardul 21 Decembrie între Petofi şi strada Constanţa se oferă ca şi posibilitate de parcare platforma de pe strada Năvodari care are o capacitate de 228 de locuri”, spunea la sfârșitul lunii iulie Mirela Mărincean, șefa Serviciului Circulaţie din cadrul Primăriei Cluj-napoca, la o dezbatere despre implementarea benzilor dedicate pentru transportul în comun.


CITEȘTE ȘI

Bandă dedicată transportului în comun între Mărăşti şi Primărie. Taximetriştii nu au voie să circule pe ea, bicicliştii da. Toate parcările din zonă SE VOR DESFIINŢA

abonare newsletter