Actualitate

Din septembrie, şantierele de autostrăzi vor fi filmate cu drona. Imaginile vor deveni publice

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţă, a declarat marţi, la Bistriţa, că din luna septembrie şantierele vor fi monitorizate cu ajutorul dronelor, iar imaginile vor fi publicate pe site-ul companiei.

Ştefan Ioniţă, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a declarat, marţi, la Bistriţa, că din luna septembrie se vor face primele filmări cu drona şi ele vor fi puse pe site-ul companiei. CNAIR vrea să folosescă dronele pentru monitorizarea lucrărilor din ţară şi ele vor fi un „supracontrol peste consultanţi”.

„Am promovat obiective în primele şase luni de 15 miliarde de lei, aproximativ 3, 5 miliarde de euro şi, pe lângă mobilizarea pe care o avem acum la nivelul autostrăzilor, dronele ne oferă un element de monitorizare în plus. Ne pot oferi şi un element de comparaţie la un anumit moment dat în ceea ce înseamnă evoluţia lucrărilor. Vom folosi şi acest element – drona. Trebuie să fim în pas cu tehnologia. Probabil că în luna septembrie vom face primele filmări cu drona. Ele vor fi puse pe site-ul companiei astfel încât toată lumea să aibă acces la aceste informaţii”, a declarat, marţi, directorul general al CNAIR, Ştefan Ioniţă.


Directorul CNAIR a recunoscut că există numeroase probleme cu consultaţii care nu îşi fac treaba cum ar trebui şi că dronele vor fi „un supracontrol” peste ei.

„Colaborăm acum cu anumite ONG-uri, ne transmit anumite informaţii, fac anumite filmări. Noi le preluam, le monitorizăm, chiar şi noi facem la nivelul echipamentului pe care îl are avem, filmări. Cu dronele vom merge în teren, urmărim evoluţia astfel încât la anumită perioadă să comparăm filmările şi să le arătăm care a fost evoluţia. În trecut aceste lucruri nu se făceau. Acum am venit cu acest supracontrol peste consultanţi”, a mai spus Ioniţă.


Potrivit acestuia, în trecut lucrările erau lăsate la mâna consultaţilor care „nu îşi făceau treaba cum trebuie”.

Directorul CNAIR a fost prezent, marţi, la Bistriţa-Năsăud, unde a participat, împreună cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, la redeschiderea unui nou tronson de cale ferată pe ruta Ilva-Mică – Rodna Veche.

Ultimele Stiri
abonare newsletter