monitorulcj.ro Menu
Actualitate

De ce nu poate fi asfaltat drumul care duce la Electric Castle. Replica ACIDĂ a Consiliului Judeţean pentru organizatorii festivalului

În urmă cu două zile, organizatorii festivalului Electric Castle care se desfăşoară la Bonţida îi băteau obrazul preşedintelului Consiliului Judeţean Cluj Alin Tişe pentru starea deplorabilă a drumurilor din zonă.

“Așa arată drumul pe care ar trebui să fie aduși, peste 1 săptămână, cei aproape 150.000 de oameni, ce vor veni pentru 5 zile, la Electric Castle 2017. Este drumul pe care Consiliul Județean Cluj s-a angajat și în acest an să îl repare, pentru a ne ajuta să fluidizăm traficul autobuzelor dinspre și înspre Bonțida. Mai exact, 5 km din DJ 161 Gădălin - Bonțida. 5 (cinci)! Știm deja răspunsul oficial pe care îl vom primi. E același de 4 ani încoace: «urmează, e un proiect, e prins de un buget, se face, e complicat cu proiectul, poate la anul». Oricum, cel mai important este că, indiferent de infrastructura din zonă, ne vom putea mândri în continuare pe la târguri de turism și prin broșuri informative cu cât de minunat este Electric Castle. Mulțumim de sprijin!”, a precizat Andi Vanca, purtător de cuvânt la Electric Castle.


Acum, reprezentanţii Consiliului Județean spun că în ceea ce privește DJ 161 Gădălin – Bonțida, instituţia a realizat în ultimii patru ani “ample lucrări de întreținere și reparații”.

“Pe sectorul dintre DN 1C (km 17) și ieșirea din Bonțida (km 12+100), au fost realizate plombări succesive cu asfalt, plombări cu emulsie și burdușiri, lucrări care se desfășoară și în prezent. Pe sectorul care începe de la km 12+100 și se termină în localitatea Gădălin, la intersecția cu DN16 (km 0+000), în ultimii ani, Consiliul Județean a finanțat lucrări de întreținere care au vizat plombări cu asfalt și cu emulsie, burdușiri, șanțuri, cosiri de vegetație, reprofilare cu scarificare și cilindrare pe zonele pietruite. Sectorul DJ 161 Gădălin – Bonţida reprezintă calea principală de acces spre Festivalul Electric Castle și acesta se prezintă în condiții foarte bune. Sectorul care începe de la ieșirea din localitatea Bonțida și ajunge până în localitatea Gădălin reprezintă doar o cale secundară de acces la eveniment,  fiind utilizat de o mică parte din public”, spun reprezentanţii CJ Cluj.

Aceştia mai adaugă că tronsonul DJ 161 - DN 16 - Gădălin – Bonțida – DN 1G “este cuprins în proiectul cu finanțare europeană Drumul Bistriței”.

“Alocarea de fonduri pentru modernizarea acestui sector nu ar fi doar inoportună cât, mai ales, ilegală pentru că nu pot fi realizate lucrări similare pe un drum care urmează să fie reabilitat din fonduri europene. Acest sector nu poate fi asfaltat pentru că ar fi periclitată obținerea finanțării europene pentru întreg traseul Drumul Bistriței din județul Cluj, adică nu mai puțin de 83 de km”, mai transmite Consiliul Judeţean Cluj, care nu uită să adauge cu cât a sprijinit financiar Electric Castle între 2013 și 2015: 76.600 de lei.