Actualitate

I-a scăpat “porumbelul”. Viceprimarul Dan Tarcea anunţă taxă de intrare în centrul Clujului: “Trebuie să ne liniştim odată”

După ce a eşuat cu fiecare soluţie propusă de decongestionare a traficului (sute de parcări au fost desfiinţate în centru, tarifele de parcare au fost dublate în zona 0 a oraşului, pasaje supraterane şi subterane care nu s-au mai construit sau centura metropolitană), Primăria Clujului se gândeşte să instituie taxă de intrare în zona centrală pentru maşini. Anunţul a fost făcut de viceprimarul Dan Tarcea.

sursa foto panoramio.com sursa foto panoramio.com

Semnalul exista încă de anul trecut, când Emil Boc spunea că se gândeşte să aplice la Cluj strategia marilor oraşe din Europa în sensul de a interzice accesul cu maşini în centrul oraşului.

După ce a dublat tarifele la parcările din centru, Boc se justifica că în acest mod se va încuraja utilizarea mijloacelor de transport şi implicit va duce la o fluidizare a traficului. Se pare că măsura nu a funcţionat dacă viceprimarul Dan Tarcea a anunţat joi că Primăria se gândeşte să instituie taxă de intrare în centru pentru autoturisme.


Discuţia a plecat după ce viceprimarul a fost asaltat cu întrebări despre traficul aglomerat din centru.

“În Piaţa Unirii trebuie să face marcajele mult mai clare. Petru Maior, Clinicilor, Avram Iancu, acolo este şi un concurs de soluţii pentru reorganizarea întregii pieţe şi sigur trebuie făcute şi marcajele şi mai clare. Piaţa din faţa Casei de Cultură a Studenţilor, Piaţa Lucian Blaga, este una dintre cele mai aglomerate zone din municipiul Cluj-Napoca. Peste 3100 de maşini, Clujul este un magnet, atrage tot felul de oameni, numărul de maşini a crescut foarte mult, nu putem să vă limităm pe dumneavoastră dacă vreţi să vă cumpăraţi o a doua maşină, nu avem cum în momentul de faţă. Probabil că vom ajunge în scurt timp să avem taxă de intrare în zona centrală, să ne liniştim. Altfel, nu se poate. Altă soluţie nu este. Nu putem să lărgim străzile, va trebui făcută centura metropolitană”, a spus Tarcea în direct la radio.


Joi dimineaţa, traficul în Cluj a fost infernal, străzi blocate, se circula bară la bară din cauza ploilor torenţiale. Un număr mare de clujeni a ales să se deplaseze cu maşinile personale, astfel că mai pe toate arterele s-au creat coloane interminabile, iar traversarea oraşului a durat şi două ore.

CITEŞTE ŞI


Şoferi, vi se pregăteşte ceva. Boc visează pasaje subterane şi supraterane în cele mai “fierbinţi” zone din oraş

CITEŞTE ŞI


Cum se vede traficul clujean din biroul lui Boc: "Par mai puține mașini și lumea poate circula decent pe trotuar"

CITEŞTE ŞI


Boc le face şoferilor viaţa un chin. A micşorat numărul parcărilor din centru şi le scumpeşte pe cele existente

Ultimele Stiri
abonare newsletter