Actualitate

Cum se vede traficul clujean din biroul lui Boc: "Par mai puține mașini și lumea poate circula decent pe trotuar"

Primarul Emil Boc a declarat marți dimineață că, după schimbarea regulamentului de parcare în centrul Clujului, orașul nu mai este sufocat de mașini și se poate circula decent pe trotuare. Afirmația primarului vine în contextul în care hotelurile au cerut locuri rezervate de parcare în centrul Clujului, după modelul care a fost deja aprobat pentru BNR și universități.

În ședința de Consiliu Local de astăzi, se va discuta sau mai bine zis se va respinge o propunere venită din partea a trei hoteluri, Melody, Agape și Meteor, de a beneficia de locuri de parcare rezervate în centrul orașului

"Considerăm că este un aspect negativ pentru oraș și pentru activitatea noastră comercială situația creată de lipsa locurilor de parcare obligând turiștii cazați să parcurgă distanțe considerabile până la locurile de parcare. Soluțiile pe care ni le-ați oferit și anume folosirea parking-ului de la Primărie a adus o serie de nemulțumiri din partea turiștilor datorită distanței față de hoteluri și a modului anevoios de parcare", spun reprezentanții celor trei unități hoteliere.


Ei au cerut 6 locuri de parcare per hotel în incinta parcării cu barieră din Piața Unirii, eliberarea unor abonamanete transmisibile valabile pentru zona I, în temeiul calității de riveran și introducerea abonamentelor valabile 24 de ore la un preț rezonabil folosite exclusiv de către turiști.

Propunerea acestora va fi respinsă în plenul Consiliului Local, fapt confirmat de primarul Emil Boc marți dimineața la o emisiune la radio.


"Unde legea ne obligă, cum este cazul Băncii Naționale, trebuie să punem la dispoziție un spațiu în care să-i asiguri pentru transportul de valori, au dreptul la acest loc de parcare asigurat, securizat. Înțeleg nevoile hotelierilor, dar noi suntem obligați să rămânem consecvenți unei politici a orașului care începe să producă rezultate".

Cu această ocazie, Boc a mai afirmat că oamenii s-au reorientat spre alte soluții decât aceea de a veni cu mașina în centrul orașului.


"Sunt locuri libere aproape la orice oră din zi în centrul Clujului. Asta înseamnă că lumea și-a regândit, remodelat programul, e o treabă bună. Dimineața, de obicei, eu vin pe jos din Zorilor la Primărie și văd strada Pasteur, partea cu Babeș, par mai puține mașini, nu știu, e doar o senzație? Lumea parcă începe încet, încet să-și găsească soluții, să meargă pe jos. Pe trotuar oamenii au loc. E un fapt pe care îl văd în zona mea. Observ o creștere a opțiunii pentru deplasarea pe jos sau cu bicicleta. Și cu transportul în comun observ o creștere", a mai spus Boc.

Dacă în urmă cu două luni de zile Emil Boc spunea că nimeni nu va mai beneficia de abonamente de parcare în zona centrală, excepție făcând riveranii, la începutul lunii martie Emil Boc a dat undă verde băncilor și universităților să beneficieze de abonamente de parcare.


CITEȘTE ȘI

Se schimbă regulamentul de parcare. Băncile și universitățile vor avea locuri rezervate în centrul Clujului

abonare newsletter