Actualitate

Încep lucrările de lărgire a străzii Câmpului. În câteva zile, zeci de utilaje vor împânzi zona. Cum va fi afectată circulația

Aglomeraţia infernală de pe strada Câmpului ar putea să devină amintire pentru clujenii care locuiesc în zonă. Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a anunțat că în câteva zile zeci de utilaje vor fi trimise în zonă pentru lărgirea străzii.

Proiectul de lărgire a străzii Câmpului la 3 benzi a fost anunțat de primarul Emil Boc încă de anul trecut.

“Avem câteva proiecte ce vizează lărgirile unor străzi, cum este Câmpului cu Frunzişului. Acolo se mai poate crea o bandă pentru intrare în sensul giratoriu fără a aglomera situaţia existentă. Cei care vor să o ia Frunzişului să nu mai intre practic în sensul giratoriu. Acuma se lucrează la dezmembrămintele de proprietate pentru a putea obţine autorizaţiile de construcţie şi să lucrăm. Avem în Mărăşti când vii de la aeroport şi vrei să o iei pe Fabricii să nu intri în sensul giratoriu. Este un spaţiu generos acolo care ar putea fi pregătit pentru a decongestiona traficul rutier din zonă”, spunea Boc anul trecut în noiembrie.


Acum, viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că lucrările de lărgire a străzii Câmpului încep în 15 mai.

"În data de 15 mai vom demara lucrările de reabilitare la trei străzi importante. Este vorba de străzile Fântânele, Artelor și lărgirea la 3 benzi a străzii Câmpului. În 15 mai vom da ordinul de începere a lucrărilor și probabil că din data de 16 vom vedea și utilajele efectiv pe aceste trei străzi. Sunt primele străzi din proiectul mai larg pe care îl avem. Cu siguranță, cei care locuiesc în zonă vor fi afectați. Cei care vor să iasă de pe strada Câmpului voi avea de suferit pentru o lună de zile, după care situația va intra într-o oarecare normalitate, dar nu putem reabilita o stradă fără să deranjăm circulația. Nu se poate face peste noapte. Lucrările vor dura cel puțin o lună. Vă aduc aminte când s-a făcut Clujul Comoară și s-au reabilitat trotuare, străzi, multă lumea ne-a reproșat că de ce am făcut acum. Trebuie să le începem cândva, eu m-aș bucura să deschidem mult mai multe șantiere și să le putem finaliza ca după aceea, ani de zile, clujenii să se poată bucura de ce am realizat", a spus Dan Tarcea la un post de radio.


Din 2013, de când Primăria Cluj-Napoca a realizat un sens giratoriu în zona străzilor Câmpului-Mehedinţi din Mănăştur, nimeni nu s-a mai preocupat de decongestionarea traficului în zonă.

Primarul Emil Boc spunea în urmă cu 4 ani că singura soluție pentru traficul de coșmar de pe Câmpului va fi finalizarea centurii ocolitoare de sud. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter