Actualitate

Geniul matematicii. Dragoș Crișan, tânărul descoperit de Monitorul de Cluj, a luat MEDALIA DE AUR la Olimpiada Națională de Matematică

Elevii lotului de matematică al județului Clu s-au întors cu 12 medalii și patru mențiuni de la Olimpiada Națională de Matematică. Singura medalie de aur și calificarea directă în lotul României de matematică a obținut-o Dragoș Crișan, elev la Colegiul Național Emil Racoviță. Despre performanțele de neegalat ale lui Dragoș Crișan, Monitorul de Cluj scria încă din 2013.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Cluj, aceste premii sunt "cele mai bune din ultimii ani".

Lotul de matematică al judeţului Cluj a obţinut Premiul I la clasa a X-a cu punctaj maxim, 4 menţiuni, 1 medalie de aur, 4 medalii de argint şi 7 medalii de bronz.


Cele mai multe medalii le-au obținut elevii de la Colegiul Național Emil Racoviță, după cum urmează:

Dragoș Crișan, premiul I (cu punctaj maxim) + medalie aur+calificare lotul României
Ștefan Verzea, Mențiune + medalie de argint
George Ile, mențiune + medalie de argint
Andrei Petridean, mențiune + medalie de argint


Au obținut medalii de bronz elevii Eduard Cavași, Mihnea Leonte, Vlad Coroian, Maria Spiridon Gyorgy, Diana Maria Harambași și Maria Nicoleta Crăciun.

O elevă de la Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu Cluj-Napoca a obținut o mențiune și o medalie de argint la clasa a V-a, Maria Ștefania Faur, iar de la Școala Gimnazială Horea Cluj-Napoca a obținut o medalie de bronz David Lăuran la clasa a VII-a.


Monitorul de Cluj scria în 2013 că Dragoș Crișan are la activ numeroase premii, diplome şi medalii şi este singurul elev de gimnaziu care participă cot la cot la concursuri de informatică cu studenţi şi asistenţi universitari.

CITEȘTE ȘI


Pe urmele lui Bill Gates: elevul clujean care a “îngenunchiat” studenţi, masteranzi şi doctoranzi

Ultimele Stiri
abonare newsletter