Actualitate

Personaj cheie din Consiliul Judeţean Cluj, găsit în INCOMPATIBILITATE de ANI

Un fost consilier în cadrul Consiliului Județean Cluj a fost găsit în incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate.

Daniela Şerban, actual auditor intern și fost consilier în cadrul Consiliului Județean Cluj, a fost găsită în incompatibilitate.

Potrivit ANI, “în perioada 1 octombrie 2010 – 4 mai 2014 a deținut simultan funcția publică de consilier grad superior la Serviciul Financiar - Contabil din cadrul Consiliului Județean Cluj şi pe cea de economist în cadrul SC Damar Construct SRL, iar în perioada 13 octombrie 2011 – 1 mai 2014, a deținut simultan funcția publică de consilier grad superior la Serviciul Financiar - Contabil din cadrul Consiliului Județean Cluj şi pe cea de economist în cadrul Asociației Produs de Cluj, desfăsurând același tip de activitate, potrivit fișelor de post aferente”.


Agenţia Naţională de Integritate spune că astfel s-au încălcat dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului”.

„Persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.


SC Damar Construct SRL nu este o firmă străină Consiliului Judeţean Cluj. Forul judeţean a încheiat în 2014 un contract masiv de 66 milioane de euro cu o asociere de firme din care făcea parte şi Damar Construct pentru executarea unor lucrări de asfaltare a drumurilor judeţene. Asocierea Kiat Group Construct, Tehnic-Asist şi Damar Consult a fost declarată câştigătoarea unei licitaţii pentru modernizarea şi reabilitarea a peste 400 kilometri de drumuri judeţene.

Potrivit declaraţiei de avere pe anul 2016, Daniela Şerban deţine un teren de 3200 mp în Floreşti, un apartament de 65 mp în Cluj-Napoca, un autoturism Volskwagen. Are trei credite la BCR, unul în valoare de 18.000 de euro, altul în valoare de 30.000 de lei şi încă unul în valoare de 3.500 de lei. A câştigat de la Consiliul Judeţean anul trecut 33.532 lei, iar ca şi contabilă la Damar Construct suma de 2.508 lei.


                                                                                                                          

Ultimele Stiri
abonare newsletter