monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Primarul de la Turda, Cristian Matei: "Consiliul Județean Cluj alocă sume unităților administrativ-teritoriale pe criterii politice!"

Cristian Matei

Primarul de la Turda Cristian Matei consideră că este “absolut incredibil” cum președintele Consiliului Județean Cluj Alin Tișe a permis această metodă de alocare a fondurilor județului, “folosind banii publici pentru a-și arăta recunoștința pentru susținerea politică,fără să țină cont de proiectele, necesitațile sau oportunitățile administrative ale UAT-urilor”.

Matei spune că în urma ședinței extraordinare a Consiliului Județean de astăzi, a constatat o metodă de alocare a sumelor cuvenite primăriilor din județ total nepotrivită, rezultând o adevărată bătaie de joc la adresa municipiului Turda și a cetățenilor. “De exemplu, Turda, al doilea municipiu al județului ca număr de locuitori a primit suma de 720.000 de lei, în timp ce orașe mult mai mici precum Huedin (primar PNL) sau Câmpia Turzii (primar PNL) au primit 1.195.000 lei. Șocant este însă faptul că,numeroase unități administrativ-teritoriale din mediul rural, comune, au primit sume mai mari decât Turda, deși diferențele dintre aceste UAT-uri din punct de vedere al numărului de locuitori sunt considerabile. De exemplu, comuna Buza a primit 740.000 lei(primar UDMR), Izvoru Crișului750.000 lei (primar UDMR), Moldovenești 750.000 lei (primar UDMR), Săvădisla 750.000 lei (primar UDMR), Sâncraiu 760.000 lei (primar UDMR), Suatu 750.000 lei (primar UDMR), Unguraș 750.000 lei (primar UDMR)”, spune Cristian Matei.