Actualitate

EUROVISION 2017. Va reuși clujeanca Ilinca Băcilă să aducă trofeul în ţară?

Doar câteva ore ne mai despart de marea finală Eurovision. Dintre toţi finaliştii, doar trei ar putea să aducă România pe primele poziţii în concursul internaţional, conform fanilor Eurovision din străinătate.

Momentele din finală au fost comentate de  William and Deban de la wiwibloggs.com, unul dintre cele mai accesate site-uri dedicate concursului. Echipa wiwibloggs este considerată un barometru real pentru toate ţările participante la Eurovision, în anii precedenţi reuşind să intuiască momentele câştigătoare cu mult înainte de marea finală internaţională.

Mâine seară, la TVR1, favoriţi în concurs sunt: Alex Florea şi Ilinca, Xandra şi Mihai Trăistariu. Juriul din România pare că a picat de acord cu fanii, în acest an. Cea mai bună înscriere, atât conform sondajelor internaţionale, cât şi juriului naţional este, de departe, YODEL IT! la o distanţă considerabilă faţă de Xandra-walk on by, ocupanta locului doi şi Mihai Trăistariu, I won’t surrender pe locul 3.


Clujeanca Ilinca Băcilă şi Alex Florea par a fi preferaţii românilor în acest an în cadrul Selecţiei Naţionale Eurovision România.

Ilinca Băcilă provine dintr-o familie de muzicieni şi spune că muzica a făcut mereu parte din viaţa ei. Clujeanca a devenit cunoscută pe plan național în 2014 prin intermediul show-ului „Vocea României”, cucerindu-i cu vocea și tehnica pe membrii juriului. Cu doi ani înainte a participat şi la "Românii au Talent", unde a ajuns până în semifinalele show-ului. De asemenea, la vârsta de 14 ani a participat şi la concursul X Factor.


Despre Eurovision Ilinca a precizat într-un interviu că nu avea în plan “de la început” să înscrie piesa la concurs, “însă au fost mulţi oameni care au insistat că este perfectă pentru acest concurs”.

“Cred că îmbinarea de stiluri atât de diverse (rock, rap, pop şi yodelling) face piesa atât de specială. Piesa noastră aduce ceva nou concursului şi se potriveşte de minune cu logo-ul de anul acesta: «Celebrate Diversity», iar eu şi Alex vom da tot ce putem ca momentul nostru să fie demn de a ne reprezenta ţara. Piesa în sine aduce un element nou Eurovisionului prin inserţiile de yodelling. Show-ul nostru va fi plin de energie şi voie bună şi s-ar remarca printre atâtea balade”, a spus Ilinca.


Publicul votează timp de o oră şi alege reprezentantul României pentru Eurovision 2017. În finala Selecţiei Naţionale din 5 martie, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pentru scena de la Kiev, dintre piesele rămase în concurs, prin televot.

CITEȘTE ȘI


Clujeanca Ilinca Băcilă, în finala Eurovision: “Visul meu e să ajung star internaţional”. Ascultă piesa care a reuşit performanţa de a obţine maximum de puncte - VIDEO 

abonare newsletter