Actualitate

Podul Traian va fi gata doar la vară. Cele 6 luni de modernizare s-au transformat într-un an

Încă din 2013 când s-a surpat, podul Traian este în veşnice reparaţii și modernizări. De abia în august 2016 Primăria Cluj a dat undă verde lucrărilor care trebuiau finalizate anul acesta în februarie. Termenul s-a prelungit până în vară.

podul Traian podul Traian

Primăria municipiului Cluj-Napoca a început în 22 august lucrările de construcție la Podul Traian. Atunci, primarul Emil Boc spunea că execuția podului va dura 6 luni și constă în demolarea completă a podului vechi și realizarea unui pod nou. “Lucrările vor fi realizate de firma SC Diferit SRL, iar valoarea contractului încheiat este de 6,5 milioane de lei. Podul va avea 4 benzi de circulație rutieră, 2 piste pentru bicicliști și 2 trotuare pietonale”, anunţa la acea vreme municipalitatea.

Termenul a trecut demult şi nici vorbă ca lucrările să fie terminate. De 6 luni de zile, circulaţia în zonă, atât pentru maşini, cât şi pentru pietoni, este dată complet peste cap de lucrări, de străzi închise şi alte restricţii, ceea ce a dus la aglomerarea oraşului. Iar calvarul va mai dura.


Potrivit primarului Emil Boc, lucrările vor fi finalizate abia în 1 iunie, la aproape un an de la demararea lor. Şi nici această dată nu este certă. Cine este de vină? Vremea.

“Podul Traian va fi gata la sfârşitul lunii mai. 1 iunie ar trebui sa ne găsească cu circulaţie pe Podul Traian. Am avut o iarnă foarte grea care nu a permis efectuarea lucrărilor. Graficul de lucrări s-a interrupt şi s-a reluat doar după ce au permis temperaturile. Sub rezerva că nu apar alte complicaţii, 1 iunie ar trebui să ne găsească cu podul reparat, făcut, la fel cum Zilele Clujului ar trebui să ne găsească cu Piaţa Unirii nouă şi să fie mulţumiţi clujenii de cum va arăta noul spaţiu de promenadă”, a declarat Emil Boc.


În august 2013, imediat după ce s-a rupt o bucată din pod, primarul declara că au început demersurile pentru reparararea podului Traian. La începutul anului 2014, acelaşi primar vorbea despre acelaşi pod. Atunci promitea că lucrările vor începe în cursul anului 2014, urmând să fie încheiate în anul următor. 2014 a trecut şi podul a rămas în acelaşi stadiu: surpat şi cu trotuarul închis circulaţiei pietonale. Pe lista priorităţilor pe 2015 a fost inclusă, din nou, modernizarea podurilor, dar s-a repetat scenariul din anul precedent. De abia în 2016 Primăria s-a mobilizat şi a început lucrările de modernizare.

Modernizarea podului Traian a intrat în atenţia Primăriei, abia în 2013, după ce în primăvară şi apoi în luna august au avut loc două incidente pe podul Traian. În primul caz, o femeie în vârstă a fost la un pas să cadă în Someş după ce o bucată din trotuar s-a rupt sub picioarele ei în timp ce trecea podul. Femeia a scăpat cu răni uşoare deoarece sub picioarele sale se afla o conductă şi astfel nu a căzut în râu. La două luni după această întâmplare, acelaşi trotuar s-a surpat pe o lungime de aproximativ 20 de metri şi a fost ridicat cu o macara. Circulaţia a fost întreruptă mai multe ore.


CITEŞTE ŞI

Veșnicele modernizări ale podului Traian încep în această vară


CITEŞTE ŞI

Podul Traian, veşnic reparat pe hârtie


CITEŞTE ŞI

Cum va arăta Podul Traian, a cărui modernizare începe mâine – GALERIE FOTO

CITEŞTE ŞI

Aglomeraţie şi nervi în trafic din cauza lucrărilor la podul Traian

Ultimele Stiri
abonare newsletter