Actualitate

Primele măsuri luate de autorităţi după tăierile de arbori din centrul istoric al Clujului

Locatarii unui imobil istoric situat in str. M. Kogalniceanu fac un apel disperat la instituţiile locale pentru a opri tăierile de arbori seculari care se fac în zonă zilele acestea. Oamenii şi-au luat avocat şi susţin că tăierile de copaci sunt ilegale şi că e distrus astfel un monument natural al Clujului.

Prefectul Gheroghe Vuşcan a dispus verificări în regim de urgenţă a tăierilor de arbori din prima Grădină Botanică a Clujului.

“În urma memoriului locatarilor imobilului de pe strada M. Kogălniceanu, nr. 8, din municipiul Cluj-Napoca, înregistrat la Instituţia Prefectului-Judeţul Cluj, care semnalează tăieri, considerate ilegale, de arbori seculari din prima Grădina Botanică a Clujului, în vederea construirii unui hotel, prefectul Gheorghe Ioan Vuşcan a dispus verificarea, în regim de urgenţă,  a aspectelor sesizate de cetăţeni. Instituţiile vizate sunt Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului Cluj, Comisariatul Judeţean de Mediu Cluj, Garda Forestieră Cluj,  Direcţia Judeţeană de Cultură Cluj şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj. De asemenea, un punct de vedere a fost solicitat şi Primăriei municipiului Cluj-Napoca“, se arată într-un comunicat al Prefecturii Cluj.


CITEŞTE ŞI

GALERIE FOTO Apel disperat al unor locatari: "arbori seculari din centrul Clujului, retezaţi ILEGAL pentru construirea unui hotel"

Ultimele Stiri
abonare newsletter