Actualitate

Zăpadă artificială, din plin, pe pârtiile din Poiana Braşov

Iubitorii sporturilor de iarnă pot accesa în această perioadă pârtiile din Poiana Braşov, în ciuda lipsei ninsorii, după ce Administraţia Domeniului schiabil din Poiana Braşov a produs pentru amenajarea pârtiilor 250.000 de metri cubi de zăpadă artificială.

FOTO poiana-brasov.ro FOTO poiana-brasov.ro

Condiţiile sunt foarte bune pentru schiat, a precizat pentru administratorul Domeniului schiabil, Dorin Drăgoi, pentru Agerpres.

„Grosimea stratului de zăpadă pe pârtii este de 70 de cm, iar în Masivul Postăvarul de un metru. 90% din zăpada de pe pârtii este zăpadă artificială produsă în ultima perioadă. Este vorba de 250.000 de metri cubi de zăpadă artificială produsă pentru amenajarea pârtiilor. Condiţiile de schiat sunt excelente, iar transportul pe cablu funcţionează în parametrii normali. Este cel mai bun început de sezon la Poiana Braşov din ultimii şase ani, de când s-a dat în folosinţă Domeniul schiabil. De la începutul lunii decembrie, când au fost deschise toate pârtiile, am înregistrat un număr de 200.000 de treceri pe la turnicheţii mijloacelor de transport pe cablu, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum la început de sezon” a declarat sursa citată.


În prezent se schiază pe toate cele şapte pârtii, mai puţin partea inferioară a pârtiilor Lupului şi Subteleferic. Pârtia Bradul este singura care beneficiază de noctură. Potrivit purtătorului de cuvânt al Asociaţiei de Turism din staţiune, Nora Dudiţă, peste 90% din capacitatea de cazare din Poiana Braşov a fost rezervată pentru Crăciun.

Doar o pistă funcţională la Predeal


Lipsa unui strat consistent de zăpadă face ca în staţiunea Predeal să se schieze doar pe pârtia Clăbucet, unde stratul de zăpadă depăşeşte 50 de cm, în mare parte zăpadă artificială. Pârtia beneficiază de nocturnă care funcţionează până la ora 22.00. Mijloacele de transport pe cablu, teleschiul are program până la ora 22,00, iar telescaunul până la ora 17,00. Deschiderea oficială a sezonului de iarnă 2016-2017, care avea loc până acum a doua zi de Crăciun se amână pentru şase ianuarie 2017, în speranţa că va ninge, iar stratul de zăpadă va creşte, a declarat pentru Agerpres primarul oraşului Predeal, Liviu Cocoş.

abonare newsletter