Actualitate

Veste bună pentru pensionarii clujeni. Transport gratuit pentru toţi şi peste tot din 2017

Toţi pensionarii vor beneficia de transport gratuit pe toate liniile în Cluj-Napoca dar şi în Floreşti şi Apahida, anunţă Compania de Transport Public (CTP).

pensionari pensionari

“Toate persoanele vârstnice şi pensionarii cu domiciliul stabil în municipiul Cluj-Napoca, cu vârsta peste 70 de ani, indiferent de veniturile lunare sau cuantumurile înregistrate pe cuponul de pensie, precum şi persoanele vârstnice şi pensionarii cu vârsta sub 70 de ani, cu veniturile lunare sau cuantumurile înregistrate pe cuponul de pensie sub 1.300 lei, beneficiază de gratuitate la transportul în comun pe toate liniile pe raza municipiului Cluj-Napoca şi pe raza comunelor Floreşti şi Apahida”, spun reprezentanţii CTP Cluj.

De aceeaşi facilitate beneficiază toţi cetăţenii de onoare ai municipiului Cluj-Napoca (indiferent de cuantumul venitului).


De asemenea, toţi pensionarii cu vârsta sub 70 de ani, cu veniturile lunare sau cuantumurile înregistrate pe cuponul de pensie cuprinse între 1.301 şi 1.500 lei, beneficiază de gratuitate la transportul în comun pe o singură linie pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Persoanele beneficiare ale Legii 118/1990 şi Legii 189/2000 – strămutaţi, refugiaţi, deportaţi şi deţinuti politici - beneficiază de gratuitate la transportul în comun pe toate liniile în cadrul Asociaţiei Metropolitane de Transport Public Cluj (municipiul Cluj-Napoca, comunele Floreşti, Apahida, Baciu, Chinteni, Feleacu şi Ciurila).


“Pentru a evita aglomeraţia la chioşcurile CTP Cluj-Napoca şi pentru a avea o evidenţă clară a tuturor persoanelor care beneficiază de aceste drepturi, acestor persoane li se vor elibera abonamentele pentru anul 2017 între 10 noiembrie şi 15 ianuarie 2017 la următoarele puncte CTP Cluj-Napoca: sediul CTP, Bulevardul 21 Decembrie 1918, strada Aurel Vlaicu (IRA), Bistriţei (Nicolae Titulescu), Aleea Băişoara, Zorilor (Observatorului), Minerva (Primăverii), Calea Mănăştur (Câmpului, Fabrica de Bere), 1 Decembrie 1918 (strada Fântânele), Buzău (strada Al. Vlahuţă), Gară (Piaţa Gării), Piaţa Mihai Viteazu”, mai spun reprezentanţii companiei.

Pensionarii şi persoanele vârstnice vor avea asupra lor următoarele documente: buletin/carte de identitate – în original, ultimul cupon de pensie, ultimul abonament –  se va preda, fotografie  recentă. În plus, beneficiarii  Legii 118, Legii 189 şi OUG 214  vor prezenta la biroul de abonamente decizia sau hotărârea de la Casa Judeţeană de Pensii Cluj şi două copii după ultimul cupon de pensii.


Persoanele care în anul 2016 nu au beneficiat de abonament se vor prezenta la biroul de abonamente de la sediul CTP Cluj-Napoca, având asupra lor şi decizia de pensionare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter