Actualitate

Care sunt cele mai afectate zone în urma cutremurului din Italia?

Cel mai puternic seism care a lovit Italia în ultimii 36 de ani a avut epicentrul în Norcia, o localitate din regiunea Umbria, și s-a simțit din nordul țării, de la graniţa cu Austria, până în sudul extrem.

În urma cutremurului de duminică din Italia mulţi italieni au rămas fără locuinţe. Sursa foto: metro.co.uk În urma cutremurului de duminică din Italia mulţi italieni au rămas fără locuinţe. Sursa foto: metro.co.uk

Italia este afectată frecvent de cutremure, deoarece se află deasupra mai multor plăci tectonice, informează Digi24.ro.

Seismologii au explicat că cutremurul de duminică din Italia nu trebuie analizat individual ci ca parte dintr-un „efect de domino”. De altfel, atrag atenția experții, Italia este străbătută de la un capăt la altul de un sistem de falii care sunt active și, mai mult, care pot fi activate una după alta. 


Zona centrală a Italiei este afectată de cutremure deoarece seismul de la Amatrice a provocat noi dezechilibre la nivelul scoarței terestre. 

Cutremurul din august s-a simțit în regiunile Umbria, Lazio și Marche. Seismul de duminică a avut loc în aceeași zonă montană.


Cel mai recent cutremur a avut loc duminică și a avut magnitudinea de 6,5 pe scara Richter. Seismul de duminică a afectat 70 de localități. Cutremurul a avut loc la 125 de kilometri nord-est de Roma.

Cele mai afectate orașe au fost Norcia, Castelsantangelo sul Nera, Preci, Visso și o zonă montană, între regiunile Umbria și Marche. Aceste sate sunt unite prin drumuri înguste flancate de ziduri de stâncă. 


La Roma un lift a căzut în gol. De asemenea, autoritățile au oprit circulația metroului ca măsură de precauție. 

Potrivit autorităților, 30.000 de români locuiesc în regiunile din centrul Italiei, care au fost afectate de cutremur. În urma cutremurului de duminică niciun român nu a murit și niciunul nu este dat dispărut. 

Etichete: italia cutremur
Ultimele Stiri
abonare newsletter