Actualitate

Protest la Cluj față de decizia Senatului în cazul Gabriel Oprea

Mai multe persoane au iniţiat pe Facebook o mişcare de protest faţă de decizia dată de senatori în cazul lui Gabriel Oprea, fiind deschisă o pagină intitutală "Oprea este cercetat, vrem să fie judecat", unde câteva sute de persoane şi-au anunţat prezenţa în Piața Unirii, joi, la ora 18.00.

„Ieșim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi și nu-și mai pot cere singuri dreptatea. Polițistul Bogdan Gigină a murit în timpul serviciului, în timp ce escorta una din numeroasele coloane oficiale ale fostului ministru de interne. Un om a murit, Oprea a scăpt: cel identificat de procurori ca vinovat de ucidere din culpă nu va ajunge în fața justiției. DNA a cerut aviz de începere a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea, în dosarul privind decesul poliţistului Bogdan Gigină, sub acuzaţia de omor din culpă. Senatorii au făcut însă scut în jurul colegului lor și au decis luni prin vot secret împotriva începerii urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea. Vi s-a făcut puțin greață după votul de luni din senat?”, au precizat organizatorii protestului.

Protestul va avea loc joi seara, în intervalul 18.00 - 22.00, în Piața Unirii din centrul orașului.


Senatul României a respins, luni, cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale pentru ucidere din culpă, în dosarul privind decesul poliţistului Bogdan Gigină. Procurorii DNA au precizat că respingerea cererii de încuviinţare a urmăririi penale pentru ucidere din culpă în cazul lui Gabriel Oprea are drept consecinţă blocarea anchetei penale.

Citește și: Alexandru Cordoș, despre votul din Parlament în cazul Oprea: „Se încearcă generarea de rating și de trafic pe unele site-uri de știri” 

Ultimele Stiri
abonare newsletter