Actualitate

Sportul se mută în Gheorgheni. Un nou loc de recreere pentru clujeni

La sfârșitul lunii octombrie, baza sportivă din cartierul Gheorgheni, deschisă pentru publicul larg, va fi inaugurată. Proiectul este acum în stadiul 95%. Se mai lucrează doar la finisaje.

În 2013, primarul Emil Boc anunța demararea procedurilor pentru construirea unei baze sportive pe locul fostului cartodrom din cartierul Gheorgheni. Lucrurile s-au mișcat foarte încet, astfel că abia acum, la trei ani de la anunț, proiectul este aproape gata. În septembrie ar fi trebuit să se dea în folosință complexul, dar a fost decalat cu aproximativ o lună din cauză că nu au putut fi încheiate unele lucrări de infrastructură. “La sfârșitul lunii octombrie se vor finaliza lucrările și va fi dat în folosință complexul. Acum se lucrează la alei și la alte aspecte similiare de infrastructură. A plouat foarte mult în vara aceasta și nu au putut să le facă mai repede. Termenul inițial de finalizare a lucrărilor a fost septembrie, dar au cerut o prelungire la București”, au declarat reprezentanții Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. Potrivit acestora, proiectul este gata 95%.

Proiectul a fost preluat de MDRAP

Proiectul a fost început de autoritățile locale, dar anul trecut a fost preluat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) care a asigurat întreaga finanțare pentru construirea obiectivului de investiții. Termenul estimat pentru finalizarea investiției a fost de un an, termen care a fost depășit cu câteva luni.


Ce dotări are baza de agrement

Disciplinele sportive, activităţile, construcţiile şi amenajările pentru baza de agrement din Gheorgheni sunt: fotbal, baschet, volei, tenis de câmp, tenis de masă, popice, skatepark, pista de alergare gen atletism, aparate fitness, escaladări plus bouldering, patinoar, sectoare picnic, alei şi spaţii verzi, iluminat public şi specific, construcţii uşoare pentru sport, spaţii auxiliare: birouri administrative, vestiare, grupuri sanitare, depozite şi pază, spaţii de alimentaţie publică şi spaţii comerciale, parcaje pentru autoturisme, accese rutiere şi pietonale.

Datele tehnice ale construcţiei

Suprafaţa construită la sol: 2.055 mp


Circulaţii total (carosabile, parcaje, alei şi platforme betonate): 13.485,50 mp

Sport şi agrement - total: (terenuri sportive, piste alergare + ciclism + role, fitness, locuri de joacă): 13.383,50 mp


Suprafaţă verzi total (gazon, pădure): 64.735,50 mp

Suprafaţă teren (total): 93.659,50 mp

Ultimele Stiri
abonare newsletter